Mirna Berend ušla u HSLS jer ima viziju za Hrvatsku | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 26

Mirna Berend ušla u HSLS jer ima viziju za Hrvatsku

Mirna Berend ušla u HSLS jer ima viziju za Hrvatsku
1

Mirna Berend, nova članica liberala, svoj oštar jezik želi upotrijebiti za boljitak građana. Ne bi joj, kaže, bilo mrsko da jednog dana uđe u Sabor

VIDEO

Svi sjedimo i ispijajući kavice kritiziramo političku situaciju te plačemo nad svojim sudbinama. Mislila sam: "Pa dobro, idem nešto pokušati učiniti, a ne samo čekati da se nešto promijeni", rekla je poznata televizijska voditeljica Mirna Berend. Kaže kako bi se voljela ozbiljno baviti politikom pa čak jednog dana i sjediti u Hrvatskom saboru te se boriti za malog čovjeka. Zbog toga se učlanila u HSLS. Posao ju je često "povezivao" s političarima. Kaže da nisu svi lopovi i borci za dobro plaćene fotelje.
- Za HSLS sam se odlučila nakon hrabrih poteza Darinka Kosora koji je odlučio počistiti stranku od ‘foteljaša’. Smatram da je napravio dobar korak napustivši vladajuće. Čini se da su odlučili čisti krenuti iz početka - dodala je. Kaže da povratak Dražena Budiše nema veze s njezinim članstvom, iako ga smatra najpoštenijim hrvatskim političarem.
- S predsjednikom HSLS-a sastala sam se prije nego što se gospodin Budiša odlučio ponovno politički angažirati. Željela sam proučiti Statut stranke prije nego što se odlučim hoću li se prvi put u životu pridružiti nekoj političkoj stranci. Kao privatnica sama si 25 godina plaćam mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Na kraju mjeseca, kad podmirim sva davanja, mislim si: "Baš lijepo što sam i ovaj mjesec zaradila samo za državu". Dosadašnja vlast pokazala je da baš ništa ne radi za nas - rekla je Mirna Berend. Na pitanje da može utjecati na stanje u državi otkud bi krenula, kaže: "Uf, jako teško pitanje. Prije svega, treba srušiti korumpiranu vlast. Najbolje bi bilo kad bismo ih mogli natjerati da vrate sve što su ukrali. Sa svoje 44. godine ne vidim da nas čeka sjajna budućnost". Komentirala je i premijerku Kosor.
- Na njezin spomen na pamet mi pada stara poslovica: ‘Iz lošeg društva nikad ništa dobro nije izašlo’ - zaključila je Berend, poznata prema britkom jeziku, koji od jučer namjerava upotrijebiti za boljitak Lijepe naše. Iz HSLS-a kažu da im je drago što im se pridružila. Dodaju kako im se mnogo ljudi javlja za članstvo, iako ima i onih koji navrate samo da ih izvrijeđaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

FOTO Gužva je od Lučkog do Zadra. Pogledajte kako izgleda vožnja po autocesti prema moru
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

FOTO Gužva je od Lučkog do Zadra. Pogledajte kako izgleda vožnja po autocesti prema moru

Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima...

Šok na Maksimiru: Propucali Renault tinejdžerice. Pucao i u ulici do, metak uletio u kuhinju
DRAMA U ZAGREBU

Šok na Maksimiru: Propucali Renault tinejdžerice. Pucao i u ulici do, metak uletio u kuhinju

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Materijalna šteta zasad nije utvrđena te slijedi kriminalističko istraživanje...
Zaštitar  u Zagrebu ubio čovjeka
POD NADZOROM POLICIJE JE

Zaštitar u Zagrebu ubio čovjeka

Zaštitar je pod nadzorom policije te se utvrđuju sve okolnosti događaja