Obavijesti

News

Komentari 19

'Miroslav Škoro će nastaviti gubitnički niz, a nije mi jasno zašto ulazi u izgubljene bitke'

'Miroslav  Škoro će nastaviti gubitnički niz, a nije mi jasno zašto ulazi u izgubljene bitke'
2

Na aktualne teme predsjednik Sabora osvrnuo se nakon što je u saborskom kafiću donio dar za djecu iz potresom pogođenih područja, a njegov izbor bila je društvena igra "Čovječe, ne ljuti se".

VIDEO

Nama u HDZ-u je bitno da je naš kandidat na spektru od centra na desno na prvom mjestu, to mu daje dobre izglede da uđe u drugi krug. HDZ ide s kandidatom koji dobro poznaje gradske teme, a posebno financije koje su vrlo bitne u ovom trenutku, komentar je Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora na anketu Nove TV po kojoj je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović treći izbor građana, iza kandidata Možemo Tomislava Tomaševića i SDP-ova Joška Klisovića. Osvrnuo se i na kandidaturu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore za kojeg nema dileme da će i na zagrebačkim izborima nastaviti gubitnički niz.

- Nije mi jasno zašto svaki puta ulazi u već izgubljene izborne bitke i otežava poziciju kandidatu koji dolazi iz spektra koji mu je puno bliži, barem on tako kaže, nego lijevi dio spektra - izjavio je Jandroković. 

'Sad il' nikad': Miroslav Škoro želi uskočiti u Bandićeve cipele
'Sad il' nikad': Miroslav Škoro želi uskočiti u Bandićeve cipele

Iako napominje da se nikome ne može osoriti pravo kandidiranja, postavlja se pitanje njegove motivacije ako nema realno izglede, ali to kaže treba pitati samog Škoru. Nije htio nagađati hoće li stranka Milana Bandića imati kandidata za gradonačelničkog jer, ističe, ne poznaje dovoljno dobro odnose unutar te stranke. Procjenjuje da izborni potencijal Bandićeve stranke nije velik, ali je bitan i sigurno će se svi pokušati izboriti za dio birača pokojnog gradonačelnika. Na pitanje treba li nakon Bandićeva sprovoda ukinuti epidemiološke mjere za posljednje ispraćaje, ali i koliko je primjereno što su tamo bio državnu vrh, budući da je Bandića teretio DORH, Jandroković je odgovorio kako su pogrebi posebno emotivni trenuci. 

- Žao mi je kada se dogodi da se prekrše mjere, međutim, na sprovod ne dođe nitko zato što se tome veseli ili iz hira i zabave, nego dolaze iskazati poštovanje preminuloj osobi - napominje. 

Podsjeća da je takvih situacija bilo više, ali i napominje da su kritike veće kada je na sprovodu netko u ime države, kazao je podsjetivši da je u zadnjih nekoliko tjedana bilo više situacija kada su ljudi iskazivali poštovanje prema nekome tko je otišao, ali nije bilo toliko kritike.

- Bandić je šest puta bio izabran za gradonačelnika i pet puta biran u Sabor tako da, bez obzira na različite poglede na njegov život i djelo, smatram da je ljudski doći na sprovod, pogotovo onima koji su s njim surađivali i koji su bili njegovi suvremenici - izjavio je. 

Na pitanje kakva je to poruka DORH-u, uzvratio je kako to nema veze s porukom Državnom odvjetništvu već da je riječ o iskazu poštovanja i suosjećanja s čovjekom koji je preminuo i njegovom obitelji.

Miroslav Škoro kandidirat će se za zagrebačkog gradonačelnika
Miroslav Škoro kandidirat će se za zagrebačkog gradonačelnika

Osvrnuo se i na izbor nove čelnog čovjeka Vrhovnog suda, napominjući da kao predsjednik Sabora ima posebnu obavezu osigurati poštivanje Ustav, zakon i javni poziv koji regulira izbor predsjednika Vrhovnog suda.

- Držat ću se Ustava i zakona i neću staviti na dnevni red prijedlog koji s time ne bude usklađen. Ne razumijem zbog čega uopće ova polemika treba li se poštivati zakon. Ne možemo ići na izravnu primjenu Ustava jer na taj način ne bismo poštivali zakon. To ne bi bilo demokratski niti bi to bilo jačanje pravne države tako da se nadam da će i predsjednik u konačnici prihvatiti da se ponovi javni poziv - rekao je. 

Nije htio komentirati bi li Zlata Đurđević, koja je navodno izbor predsjednika Zorana Milanovića, bila prihvatljiva kandidatkinja za vladajuću većinu niti je želio nagađalo hoće li ona ili netko drugi javiti na ponovljeni javni poziv. Nada se da će do srpnja biti riješen problem izbora predsjednika Vrhovnog suda, a podsjeća da je ta institucija vrh pravosudne vlasti te da se svi slažemo da pravosuđe treba unaprijediti i da nismo zadovoljni stanjem. Očekuje da Ustavni sud kaže je li zakon u skladu s Ustavom. 

- Ako jest, onda je završena svaka rasprava i moramo se toga držati, ako kaže drugačije, naravno da onda moramo redefinirati pravila igre - zaključio je Jandroković. 

Na aktualne teme predsjednik Sabora osvrnuo se nakon što je u saborskom kafiću donio svoj dar za djecu iz potresom pogođenih područja. Njegov izbor bila je društvena igra "Čovječe ne ljuti se". Sabor se priključio nacionalnoj kampanji "Happycentar – Igračke nove za mirnije snove“, a organizator te nacionalne kampanje je Savez izviđača Hrvatske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca