Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
100 komentara

'Mislim da je došlo vrijeme za reviziju Vatikanskih ugovora'

Most su stvorili dalmatinski biskupi, napravili su pokret. U toj stranci je bilo i lijevih, ali oni su otišli. Sad je ostala čvrsta desnica, rekao je Ostojić za 24sata...

100 komentara

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić jutros je u emisiji Meet the Press na 24sata rekao da se SDP nije predomišljao oko ratifikacije Istanbulske konvencije već su imali stav da ju treba ratificirati onakvu kakva je. 

- Bernardićevo priopćenje otišlo je u medije, to je bila taktika da izvučemo sve pone koji su protiv Konvencije da pokažu svoje pravo lice. Ja mislim da je vrijeme, to je moj osobni stav, za reviziju Vatikanskih ugovora.

Zašto je Crkva sada Plenkoviću najveća oporba, gdje je tu SDP?

- Crkva je njih velikim dijelom iznjedrila. Most su stvorili dalmatinski biskupi, napravili su pokret. U toj stranci je bilo i lijevih, ali oni su otišli. Sad je ostala čvrsta desnica i oni sada preko Stiera pokušavaju se obračunavati unutar HDZ-a, ali to je njihov posao. Mi naprosto znamo da je Hrvatska više lijevo, da smo zbog naših grešaka u kampanji 2015. i 2016. izgubili izbore i da se te greške više ne smiju ponoviti. 

Zašto onda birači SDP-a spavaju?

- Oni zapravo ne izlaze na izbore jer se naljute, naljute se na neku izjavu, na nedorečenost, na naše nejasnoće...

Cijene u Zagrebu idu u nebo...

- Uvijek ista shema. Bandiću to pali. Pola godine pred izbore snizi cijene, a nakon izbora diže ih u nebu. Do kada, vidjet ćemo Žao mi je što Zagreb ima vlast kakvu ne zaslužuje i što nema nekih velikih projekata za grad. 

Privatizacija zdravstva?

- Mantra HDZ-a je napraviti amerikanizaciju zdravstva. Oni imaju sjajne liječnike, ali loš sustav. Privatizacija zdravstva ne dolazi u obzir. 

Kako riješiti problem bolesne djece?

- Kupovina aviona starih 30 godina je nešto što se nije trebalo dogoditi. Suosjećam sa svim roditeljima čija djeca trebaju lijekove. 

Mislite li da se Vlada može raspasti zbog obrazovne reforme?

- Zbog HNS-a neće, HNS će podvići rep, ali pitanje je što će napraviti Plenković. On je napravio grešku, nije trebao voditi ekspertnu skupinu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message