Obavijesti

News

Komentari 19

'Mislio sam da je staro željezo, a u ruci sam držao granatu'

'Mislio sam da je staro željezo, a u ruci sam držao granatu'
7

Ušla je među kotače: Bagerist Vlado Vertuš (50) uređivao je šetnicu savskog nasipa u Zagrebu. Kad ju je uzeo u ruke, shvatio je da je opasno

VIDEO

Isprva mi nije bilo jasno što je to zapelo u kotaču. Uzeo sam tu smeđu metalnu stvar u ruke i shvatio da je granata. Samo sam je mirno ostavio na zemlji sa strane i pozvao policiju.

Ispričao nam je to u četvrtak iskusni bagerist zagrebačke Vodoprivrede Vlado Vertuš (50).

Pokretanje videa...

Bagerom iskopao minu 01:36

S kolegama je u srijedu došao na savski nasip u Petrovaradinskoj ulici, odmah uz središnjicu svoje tvrtke. Bio im je prvi dan nastavka uređivanja lijeve obale u šetnicu koja bi trebala voditi do Jankomirskog mosta.

- Prošao sam ukupno 50-ak metara. Micao sam bagerom površinski sloj od nekih 20 do 30 centimetara, koji se kasnije zasipao sitnim kamenjem - ispričao nam je Vlado. Staru minobacačku granatu vjerojatno je iskopao u posljednjih 10-ak metara. Nije ju primijetio sve dok se kotač bagera nije okrenuo. Granata je zapela s njegove lijeve strane, točno između dva kotača.

Bagerom u Zagrebu naišao na minu, pirotehničari je uništili
Bagerom u Zagrebu naišao na minu, pirotehničari je uništili

- Mislio sam da se radi o nekom starom željezu. Kolega je mislio da se radi o nekoj boci, no tek kad mi je bila u rukama, shvatio sam da je opasno i stavio sam je sa strane - ispričao je Vlado. Policija je brzo došla, a potom su pozvali i kolege pirotehničare. Pregledali su granatu i zaključili kako je vjerojatno zaostala iz 2. svjetskog rata. Nisu željeli riskirati s njezinim prijevozom te su je odlučili uništiti kraj Save. Ogradili su veliko područje uz nasip i iskopali rupu.

Povezali su je s detonatorom i ponovno zatrpali zemljom. Kad su svi bili na sigurnom, granatu su uništili.

Inače, Vlado bagerom upravlja cijeli radni vijek i ovo je prvi put da je iskopao nešto takvo. Nada se da mu je ovo i zadnji put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.