Obavijesti

News

Komentari 2

Misterij star 46 godina: Nude milijun za informacije o ubojici

Misterij star 46 godina: Nude milijun za informacije o ubojici
1

Bronwynne Richardson, 17-godišnja Australka, oteta je 12. listopada 1973. godine. Njeno je tijelo pronađeno dva dana kasnije, ali ubojica - nikad. Australska policija sad je pak nanovo otvorila istragu.

VIDEO

Policija australskog New South Walesa objavila je da nudi nagradu od milijun australskih dolara za informaciju koja bi im pomogla pri rješavanju slučaja otmice i ubojstva tinejdžerice Bronwynne Richardson prije više od 40 godina. 

Tijelo 17-godišnjakinje pronađeno je u laguni blizu rijeke Murray 14. listopada 1973. godine, dva dana nakon što je Richardson nestala. 

Istraga je pokazala da je Bronwynne Richardson fizički i seksualno zlostavljana prije nego što je njeno tijelo bačeno blizu rijeke, kao i da je oteta u ulici Smollett u Alburyju. Očevici su vidjeli kako ju netko uvlači u karavan nalik na FB Holden iz 1961. godine. 

U dodatnoj obdukciji napravljenoj 1975. godine, utvrđeno je da je 17-godišnjakinja umrla od gušenja i utapanja, piše australski 9News.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Druga istraga slučaja pokrenuta je relativno nedavno - 2011. godine. Istražitelji su tada došli do novih podataka, no oni i dalje nisu bili dovoljni da se slučaj razriješi. 

Kako bi napokon i još jednom pokušali razriješiti slučaj, vlada New South Walesa  u suradnji je s policijom odlučila s milijun australskih dolara nagraditi osobu koja će im dati informacije koje bi dovele do uhićenja i osude otmičara i ubojice. 

- Naši istražitelji provode detaljnu istragu u New South Walesu i izvan njega, izjavio je detektiv Cook za medije. 

- Znamo da je djevojku netko uvukao u karavan te ju odveo u rezervat kod Howlong Roada, oko šest kilometara od Alburyja. Tamo je fizički i seksualno napadnuta prije nego što je bačena uz rijeku. 

- Vozilo nismo pronašli, ali vjerujemo da je moguće da ga je netko vidio. Također, s obzirom da se radi o zabačenom području, pretpostavljamo da je ubojica poznavao teren. 

- Netko sigurno zna tko je odgovoran za njenu smrt i nadamo se da će ih ova financijska nagrada motivirati da nam se jave, zaključio je Cook. 

- Prošlo je 46 godina otkad je Bronnie umrla, a naša obitelj još nije preboljela da je više nikada nećemo vidjeti, rekla je Fiona Hume, sestra ubijene Australke. 

- Ona je bila predivna tinejdžerica s cijelim životom ispred sebe. Vjerujemo da netko u našoj zajednici zna zna što se dogodilo i ima saznanja o ljudima uključenima u njenu smrt. 

- Molimo vas da se javite policiji ukoliko znate nešto. Sada je vrijeme da napravite dobru stvar, zaključila je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.