Obavijesti

News

Komentari 8

Misterij u Francuskoj: Dječaku Emileu nema ni traga, policija odustaje, sumnja se i na oca?

Misterij u Francuskoj: Dječaku Emileu nema ni traga, policija odustaje, sumnja se i na oca?
3

I dalje nema nikakva saznanja o tome što se dogodilo. Policija istražuju desničarsku pozadinu roditelja nestalog dječaka čiji je otac svojedobno uhićen zbog 'napada na strance' 2018. godine

VIDEO

Dvogodišnjak Emile Soleil nestao je prije tjedan dana u francuskim Alapama dok je bio na odmoru s bakom i djedom. Dječak je nestao 8. srpnja dok se igrao u vrtu u selu Haut-Vernet južno od Grenoblea, a za njim je bila pokrenuta velika potrag koja je uključivala dronove s termalnim kamerama, helikoptere i pse tragače.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Potraga za dječakom u Francuskoj 02:02

Međutim, policija i dalje nema nikakva saznanja o tome što se dogodilo dječaku, pa je potraga u srijedu navečer, nakon četiri dana, obustavljena. Daily Mail piše kako francuski istražitelji ispituju 'ekstremno desničarsku' političku pozadinu roditelja nestalog Emilea čiji je otac Colomban Soleil (26) uhićen zbog 'napada na strance' 2018. godine. Pojavio se pred sucima u Aix-en-Provenceu, a pušten je iz pritvora nakon što je obećao da neće kršiti zakon, potvrdilo je više pravnih izvora.

U to je vrijeme otac bio aktivist povezan s Action Francaise, ozloglašenom krajnje desničarskom nacionalističkom i rojalističkom skupinom, kao i neofašističkom Bastion Social.

Tri godine kasnije, 2021. godine Colomban Soleil i njegova supruga Marie Soleil, također u 20-ima godinama, kandidirali su se na lokalnim izborima u području Marseillea, gdje obitelj živi. Podržavali su stranku Reconquest Érica Zemmoura, osuđenog rasista i islamofoba koji je pokušao postati predsjednik Francuske. Njihovi izborni slogani u to vrijeme identificirali su ih kao 'prijatelje Erica Zemmoura' koji žele 'očistiti sustav'.

- Stječeš mnogo neprijatelja kad si saveznik Erica Zemmoura i grupa kao što su Action Francaise i Bastion Social - rekao je za Daily mail izvor uključen u potragu za dječakom.

Istražitelji do sada nisu odbacili nijednu teoriju, a istraga je proširena na druge dijelove Francuske nakon što temeljita pretraga sela oko Verneta nije urodila plodom. 

Bivša francuska ministrica obitelji i djece, Ségolène Royal, ovog je tjedna na društvenim mrežama napala oba roditelja, te je potvrdila da gospodin Soleil ima, kako je napisala, 'vrlo zabrinjavajući profil'.

- Majka je ispitivana tek u utorak? A otac, vrlo zabrinjavajućeg profila? Znači, nismo se osvrnuli na teoriju problema ili obiteljske osvete? Otmica? Zašto se još uvijek ne aktivira upozorenje o otmici? Kako je tužno - napisala je Royal.

French police scramble to find missing toddler in remote Alpine village

Lokalni tužitelj Rémy Avon rekao je da 'fizička pretraga' ne može ići dalje, jer 'nije bilo traga' Emileu. Dodao je kako će se sudska istraga o uzrocima nestanka nastaviti, posebice analizom značajne mase informacija i prikupljenih elemenata. Također je rekao da se razmatraju mogućnosti da je Emile ubijen, otet ili upleten u nesreću.

- Sve su te teorije aktivne, ništa nije isključeno - rekao je Avon. Potvrdio je da je policija u ponedjeljak pretražila Emilov dom u gradu La Bouilladisse, blizu Marseillea. 

Policija je također otkrila da je najmanje 10 drugih članova obitelji boravilo u kući Emilovih bake i djeda u vrijeme Emileina nestanka.

- Održavalo se obiteljsko okupljanje, s nekoliko stričeva i teta od djeteta, svih dobi, uključujući i neke maloljetnike. Emile je viđen u subotu ujutro, zajedno s drugom djecom - rekao je izvor iz policije.

Francuski Le figaro piše kako državno odvjetništvo upozorava na lažne račune koju su na internetu otvoreni za malenog Emila.

- Emilova obitelj otkrila je da su otvarani internet računi na ime njihova djeteta ili u ime obitelji i željeli bi istaknuti da oni nisu pravi - dodao je javni tužitelj Digne-les-Bains Rémy Avon, prijeteći da će otvoriti istragu za prijevaru ako se ti računi ne zatvore.

Inače, Emile je visok 90 cm, ima smeđe oči i plavu kosu. Kada je nestao nosio je žutu majicu kratkih rukava i bijele kratke hlače sa zelenim uzorkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu