Obavijesti

News

Komentari 361

Monika Mamić istražiteljima iz torbice predala 100.000 eura

Monika Mamić istražiteljima iz torbice predala  100.000 eura
4

Kada skupi novac za jamčevinu, Zdravko Mamić na slobodi neće smjeti pričati niti s Lukom Modrićem, Dejanom Lovrenom, Mirkom Barišićem, Antom Ćorićem...

VIDEO

Nakon ovih sedam briljantnih elaboracija odvjetnika jasno je da su Uskokove tvrdnje razbucane, kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić kod istražne sutkinje Erne Dražančić.

- Za svaku isplaćenu naknadu za posredovanje prilikom transfera pojedinih igrača postoje ugovori o posredovanju temeljem kojih su usluge posredovanja stvarno obavljene i plaćene - kazao je Mamić istakavši kako Dinamo nema nikakvih potraživanja i ne smatra se oštećenim. Dodao je i kako nije potpisao niti jedan dokument u Dinamu u zadnje dvije-tri godine te da nikoga iz tvrtke GigiSport nije vidio nego je samo poštom dobio dopis i kontaktirao oca igrača. Uskok Zdravka, njegova sina Marija, Damira Vrbanovića, Sandra Stipančića i Igora Krotu sumnjiči da su preko off shore tvrtki izvlačili novac iz Dinama i oštetili klub za najmanje 78,5 milijuna kuna.

Hina

Zdravka i Marija Mamića terete i da su namjeravali oštetiti Dinamo i kod budućeg transfera Ante Ćorića. Dinamo je s maloljetnim nogometašem zaključio ugovor o profesionalnom igranju. Dinamo je s Ćorićem sklopio ugovor u odnosu pola-pola od njegova budućeg transfera u drugi klub. Potom je Dinamo s tvrtkom DigiSport iz Dubaija, iza koje, smatra Uskok, stoji Mario Mamić, zaključio ugovor kojim će toj tvrtki biti isplaćeno 50 posto odštete od transfera za koje će steći pravo Dinamo u slučaju da Ćorića proda u drugi klub za iznos od milijun do 20 milijuna eura. U tom bi slučaju, smatra Uskok, Dinamo bio oštećen za taj iznos.

Uskoku rok za podnošenje žalbe na jamčevinu za osumnjičenike ističe u ponedjeljak pa bi izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu već u utorak moglo odlučivati o žalbi. Moguće je, ako sud odbije Uskokovu žalbu, te ako Zdravko Mamić do tada skupi još sedam milijuna kuna, jer sedam koje je dao za jamčevinu u srpnju će mu biti vraćeno, da već u srijedu ponovno izađe na slobodu.

No tad neće smjeti uspostaviti i održavati vezu s bratom Zoranom, nećakom Mislavom Mamićem, Mirkom Barišićem, Zvjezdanom Cvetkovićem, Marijanom Vlakom, Džemalom Musetedanagićom, Jasminom Agićem, Mihaelom Mikićem, Kristijanom Polovancem, Markom Janjetovićem, Gocom Sedloskim, Edinom Mujčinom, Ivanom Bošnjakom, Marijom Jozićem, Darijom Zahorom, Markom Šarlijom, Antom Tomićem, Patriceom Kwedijem, Dumitruom Mituom, Davorom Vugrincem, Ivicom Vrdoljakom, Georgom Kochom, Mathiasom Chagom, Carlosom Santosom de Jesusom, Ettom, Dejanom Lovrenom, Lukom Modrićem, Boškom Balabanom, Božom Sliškovićem, Draženom Medićem, Mirsadom Kerićem, Antom Ćorićem te Nikkyjem Arthurom Vuskanom.

Pretraga stanova: Ukupno pronašli 600.000 eura u gotovini

Neslužbeno doznajemo kako je policija, pretražujući stanove Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote te članova njihovih obitelji pronašla oko 600.000 eura u gotovini. Od toga 400.000 kod Stipančića. 

Tomislav Miletić/PIXSELL

Marijeva supruga Monika predala je, doznaje se, 100.000 eura. I to, navodno, iz torbice.

Kako će Zoran voditi Dinamove igrače, a da ne razgovara sa starijim bratom?

Zoran Mamić nije predmet istražitelja u ovoj istrazi. Dinamov trener je u srpnju dao jamčevinu od četiri milijuna kuna kako bi se branio sa slobode. 

Željko Hladika/24sata

U toj istrazi sumnjiči se da je s bratom Zdravkom i ostalim osumnjičenicima nizom prevara oštetio Dinamo za 117 milijuna, a proračun za 12 milijuna kuna.

Kako će nakon zabrane komunikacije surađivati s bratom, izvršnim predsjednikom Dinama, ostaje da se vidi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 361
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije