Obavijesti

News

Komentari 0

Mladi petrinjski gimnastičari iz šatora osvojili 21 medalju

Mladi petrinjski gimnastičari iz šatora osvojili 21 medalju
15

Sportski klubovi u Petrinji muku muče s prostorima. Gimnastiku treniraju u hladnom šatoru, a rukomet moraju trenirati na otvorenom

VIDEO

Trenirali smo u šatoru, a osvojili smo 21 medalju na Državnom gimnastičkom natjecanju u Osijeku. Presretni smo.

Rekla nam je to Gordana Žugaj Jambrović, tajnica i trenerica u Gimnastičkom klubu Petrinja, koja nije mogla sakriti oduševljenje velikim uspjehom svojih mališana na državnom natjecanju.

Njhov je klub u potresu prošle godine ostao bez dvorane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iako smo u šatoru, ne žalimo se. Dobili smo sprave i opremu iz donacija iz Nizozemske, ali imamo i velikih problema. U šatoru je sad vrlo hladno, teško je trenirati jer se stvara kondenzacija, koja nam uništava stručnjače i drugu opremu. Najlošije je to što kod vlage nastaju gljivice, a to može biti i opasno. Ali unatoč tomu, uspjeli smo plasirati se na državno natjecanje, i to ne samo plasirati se nego osvojiti 21 medalju. To je zaista fantastično, a jedna nam je ekipa završila u samoizolaciji, inače bi bilo mnogo više medalja - u dahu nam govori Gordana i ističe važnost sporta za djecu.

- Među prvima smo u Petrinji otvorili klub, i to već 15. ožujka ove godine, kad nam je Olimpijski odbor osigurao šator. Djeca su bila oduševljena, ovo im mnogo znači. Na početku su nam govorili da je dobro da treniraju u šatoru jer se on ne može urušiti od potresa. Imali su velike traume, a najlošije je što se tlo na Baniji ne prestaje tresti, pa ne možete ni zaboraviti taj potres - dodaje Gordana i napominje kako u njihovu klubu trenira čak 200 djece.

'Treba nam grijanje'

- Iz Petrinje nam dolazi 150 djece, a 50 iz Hrvatske Kostajnice. Od dobnih skupina imamo od 3 godine, koliko ima najmlađi, pa do 27 godina. Među njima su i mnogi hrvatski reprezentativci, zato je i prijeko potrebno osigurati nam uvjete za rad. Djeci ovo zaista mnogo znači, svi dolaze na treninge, vrlo malo ih je odustalo, a ako je netko i odustao, to je zato što su se morali preseliti izvan Petrinje. Sad nam je najvažnije da dobijemo grijanje u šatoru jer idu hladniji dani. Ne očajavamo, nadam se da ćemo uspjeti sve to srediti i nastaviti raditi punom parom, a očekujemo i da se sagradi dvorana kako bismo se vratili koliko-toliko normalnim uvjetima. Život se mora nastaviti, a najbolje će to napraviti mladi, u koje moramo ulagati, a sport je jedan od najboljih načina - kaže Gordana.

Gimnastičarski klub Petrinja nakon potresa trenira u šatoru

'Treniramo na utakmicama'

U Petrinji s treninzima muku muče i ostali klubovi, a među njima je i Rukometni klub Petrinja. Oni zbog nedostatka prostora moraju trenirati na otvorenom.

- U Petrinji se trenutno može trenirati samo u dvorani 2. osnovne škole, ali ona je u gabaritima košarkaškog terena, koji je manji od rukometnog, pa se ne može napraviti kvalitetan trening, posebice jer ne možemo igrati s krilima zbog premalog terena. Kako se onda pripremiti za utakmicu?! Zato i moramo trenirati vani, ali sad je vrijeme mnogo hladnije, pa ni to nije rješenje. Jedini pravi trening imamo kad igramo utakmice - kaže nam tajnik RK Petrinje Slaven Kadečka te dodaje da nitko ne želi napustiti klub.

- Dobili smo stari teren koji smo uz pomoć donacija uredili i stavili mu podlogu. Sad nam je u cilju napraviti balon na tom terenu kako bismo mogli normalno trenirati. Sve to uz pomoć donacija dobrih ljudi. Cilj nam je to završiti do 15. prosinca i siguran sam da ćemo uspjeti, pa da ne moramo više odlaziti trenirati u Jabukovac ili Glinu. U našem klubu imamo šest starosnih kategorija, svi su željni igre i treninga, to im je ispušni ventil, a u ovoj kaotičnoj situaciji i bijeg od velikih problema koje imamo nakon potresa. No mi nećemo odustati, idemo do kraja jer se vrijedi boriti, pogotovo za mlade. Zato smo i odmah nakon potresa krenuli s treninzima, nismo htjeli da prevlada depresija - zaključuje Slaven.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina