Obavijesti

News

Komentari 305

Mladi vozač (19) koji je ubio pješaka (72) ostaje na slobodi

Općinsko državno odvjetništvo za mladića je tražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, no sudac istrage zahtjev je odbio. Kao mjera opreza, mladiću je oduzeta vozačka dozvola

VIDEO

Mladi vozač David K. (19) koji je u srijedu poslijepodne Mercedesom pokosio 72-godišnjeg muškarca kod Vukovarske avenije u Sveticama neće u istražni zatvor, priopćio je DORH. 

Općinsko državno odvjetništvo za mladića je tražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, no sudac istrage zahtjev je odbio. Mladiću je, kao mjera opreza, oduzeta vozačka dozvola. 

David K., koji je u srijedu, vozeći sportski auto, naletio na pješaka Josipa K. (72) na zagrebačkim Sveticama, odgovarat će za izazivanje prometne nesreće iz nehaja.

Iako je pješak prelazio na crveno te time krivica nije samo na vozaču, istražitelji su utvrdili da David K. nije pažljivo vozio te se nesreća mogla izbjeći. On je bio u traku za skretanje ulijevo, ali je na raskrižju Vukovarske i ulice Donje Svetice naglo skrenuo desno i naletio na pješaka. Josip K. na mjestu je preminuo. 

Prijeti mu osam godina zatvora

Davidu K. prijeti do osam godina zatvora. Dio svjedoka tvrdi da se mladić nakon nesreće sklonio na obližnje parkiralište. Kad su ga policajci doveli do mjesta nesreće, obrušio se na fotoreportere. Prijetio im je tužbama ako u novinama izađe njegova ili fotografija nekog od članova njegove obitelji. 

Nije vozio prejak automobil 

Zakonska odredba prema kojoj mladi vozači (do 24. godine) ne smiju voziti aute jače od 80 kW je ukinuta.

Priopćenje DORH-a o ovom slučaju prenosimo u cijelosti. 

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 20. travnja 2016. očevid na mjestu prometne nesreće koja se dogodila 20. travnja 2016. u 13,32 sati na raskrižju Ulice grada Vukovara i ulice Donje Svetice u Zagrebu, a u kojoj je hrvatski državljanin (1997.) upravljajući osobnim automobilom naletio na pješaka. (21. 4. 2016.)

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je 21. travnja 2016. osumnjičenog hrvatskog državljanina (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje da je  počinio  kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak 20. travnja 2016. u 13,32 sati u Zagrebu, kao mladi vozač upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka sjevernim kolnikom Ulice grada Vukovara prometnom trakom za skretanje ulijevo u smjeru zapada. Približavajući se raskrižju s ulicom Donje Svetice; protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama; osumnjičenik je olako propustio brzinu kretanja prilagoditi prometnim uvjetima na raskrižju. 

U nastavku vožnje je iz prometne trake za skretanje ulijevo ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i skretanjem udesno produžio vožnju ravno na lijevu prometnu traku navedenog kolnika u smjeru zapada. Uslijed takve nepropisne vožnje, na pješačkom prijelazu sa zapadne strane raskrižja osobnim je automobilom naletio na pješaka (1944.) koji je po navedenom pješačkom prijelazu prelazio sjeverni kolnik Ulice grada Vukovara u smjeru juga dok je na semaforu za pješake za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo. Od siline naleta pješak je zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja.

Ovo državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenog kaznenog djela te je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložilo da protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je odbio navedeni prijedlog i odredio mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole - stoji u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 305
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa