News

Komentari 13

Mladić (19) šipkom pretukao maturanta ispred škole u Splitu: U bolnici je s lakšim ozljedama

Mladić (19) šipkom pretukao maturanta ispred škole u Splitu: U bolnici je s lakšim ozljedama

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad napadačem (19) i utvrdila da postoji sumnja da je napadač na štetu 18-godišnjeg maturanta ostvario obilježja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju

Mladić (18) iz Makarske šipkom je u četvrtak pretukao 18-godišnjeg maturanta u dvorištu splitske Zdravstvene škole te ga je lakše ozlijedio. Mladić je iz Makarske došao s još dvojicom prijatelja, koji su nisu sudjelovali u napadu, a napadnuti mladić završio je u bolnici s polomljenim nosom, raskrvavljenom usnicom i drugim ozljedama koje za sada nisu poznate.

Otac premlaćenog maturanta rekao je da mu je sin u bolnici, a na Hitnu ga je odvela majka koja je došla po njega pred školu.

- Jučer je ostao u bolnici, polomljen mu je nos, šivali su mu usta, boli ga glava, stavljen mu je Šancov ovratnik, nabijen je dobro. Bez obzira jesu li ozljede teške ili nisu, došli su sa šipkama ispred škole namlatit momka. Njih troje, i to je jedan stariji. Tri na jednog - rekao je njegov otac za Dalmaciju danas.

Ravnateljica Sanja Perić je rekla da nije čula niti ima saznanja da učenici nisu pokušali spriječiti okršaj.

- Bila je to jedna manja grupa koja je došla u dvorište za vrijeme malog odmora i napala je tog učenika. To je trajalo par sekundi i onda su pobjegli. Sjedili su tu na klupu i jedna cura je bila očevidac. Čim su nam dojavili da se dolje nešto događa mi smo se svi spustili. Učeniku smo dali prvu pomoć u WC-u jer je usnica bila malo raskrvarena. Koje su još ozljede vam ne znam. Bio je u šoku i nije bila prilika da ga ispitujemo. Koliko imamo saznanja, momak je došao sa još trojicom, ali oni nisu sudjelovali - rekla je.

- Mi smo svi šokirani. Naša škola je super, dečko je krasan. To je napravio netko tko nije iz ove škole. To se moglo dogoditi bilo gdje. Očito je bilo pripremljeno jer se točno znalo kad treba doći, kad je dečko na odmoru. Dalje ćemo postupati kako bude trebalo. Zaista mi je žao. Ovako nešto se nikad nije dogodilo - ispričala je ravnateljica Perić.

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije kažu da su jučer oko 11.15 sati smo zaprimili informaciju da je jedna osoba napadnuta na igralištu u Šoltanskoj ulici u Splitu. 

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad napadačem (19) i utvrdila da postoji sumnja da je napadač na štetu 18-godišnjeg maturanta ostvario obilježja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Radi njega će podnijeti kaznenu prijavu, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske, piše Dalmacija danas.

Najčitaniji članci