News

Komentari 73

Mladiću u Zagrebu pala cigla na glavu: 'Krv je kapala posvuda!' O svemu se oglasio i Korlaet

Mladiću u Zagrebu pala cigla na glavu: 'Krv je kapala posvuda!' O svemu se oglasio i Korlaet

Mladić je zadobio lakše ozljede, a zaustaviti krvarenje mu je pomogla prolaznica koja je kasnije cijeli incident opisala u objavi na Facebooku

U srijedu popodne u zagrebačkoj Branimirovoj ulici odlomio se komad cigle i pao mladiću na glavu i ozlijedila ga, čemu je svjedočila Lara Culović, koja mu je pomogla i sve opisala u objavi na Facebooku.

- Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi. Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala kao iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik. Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi se zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Napravila sam sve što sam mogla da iole pomognem. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka. Ne znam što je s radovima po gradu; molim vas pazite se - napisala je Lara.

I kada smo je nazvali nešto kasnije, Lara je još je bila šokirana od svega što je proživjela..

- Prelazila sam ulicu kod Branimir centra kad sam čula tupi udarac. Pogledala sam u smjeru dečka na romobilu kojemu je  cigla pala na glavu, zateturao je, krv je šikljala na sve strane i pritekla sam mu u pomoć. Pokušala sam krvarenje zaustaviti rukama, posjela sam ga da ne stoji, a onda je on izvadio ručnik koji sam mu pritisnula na glavu. Deset minuta smo zaustavljali krvarenje. Saznala sam da se zove Ivan, nazvala sam Hitnu koja je brzo došla i odvezla ga u bolnicu - ispričala nam je Lara Culović (29). Otkrila nam je da je prije koji mjesec u strogom centru grada cigla s jedne od zgrada pala između nje i jedne gospođe.

Oglasio se i Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Tomislava Tomaševića, u jednom od komentara na objavi djevojke Lare. 

- Dragi svi, žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja. Prenosim od Hitne: “Mladić, 2001. godište. Vitalni znakovi stabilni, manja kontuzija na glavi.” Provjeravamo status zgrade odn. da li se radi o adekvatno osiguranom gradilištu. P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo - kao Grad - sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc.  - kaže Korlaet.

Najčitaniji članci