News

Komentari 34

Mobitel se punio pa im zapalio stan: 'Osjetio sam smrad dima'

Mobitel se punio pa im zapalio stan: 'Osjetio sam smrad dima'

Srećom, u požaru nije nitko ozlijeđen, a vatrogasci su ga brzo ugasili. Stanar zgrade je rekao kako ga je probudila buka i smrad dima. Do požara je došlo zbog neispravne baterije mobitela na punjaču

Spavao sam, ali me probudila buka. Mislio sam da to turisti galame, ali sam osjetio smrad dima pa sam pogledao kroz balkon i shvatio da je došla hrpa vatrogasaca zbog požara u mojoj zgradi.

Ispričao nam je to jučer stanar u zadarskoj ulici Poljane Plankit, u kojoj je na vrhu zgrade u noći na ponedjeljak izbio požar.

- Požar je vjerojatno uzrokovala neispravna baterija mobitela koji je bio uključen na punjenje - rekla nam je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

- Nasreću, nitko nije ozlijeđen i brzo su ugasili požar, ali nije mi bilo svejedno čekati u neizvjesnosti - dodao je stanar zgrade. Stan na trećem katu je izgorio, a u vrijeme požara u njemu se nalazila 53-godišnjakinja. Kako doznajemo, vatrogasci su imali problema s prolaskom do mjesta požara na zadarskom poluotoku zbog vozila parkiranih oko zgrade pa zadarska policija moli sve sudionike u prometu da se pridržavaju pravila kako bi žurne službe mogle neometano pružiti pomoć.

- Apeliramo na sve da se pridržavaju propisa i ne parkiraju na zabranjena mjesta kako bi sve hitne službe mogle pravovremeno pružati pomoć onima kojima je potrebna - rekla je Grbin i istaknula važnost funkcioniranja “hitnog koridora”.
Na požarištu se dežuralo do ranih jutarnjih sati, a tijekom jutra policija je provela očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti požara i visina štete.

- Dojava je stigla dosta kasno. Vatrogasci su došli u najkraćem roku, a vatra je već zahvatila tri prozora. Postojala je velika prijetnja širenja vatre na druge stanove. Vatrogasci su uz pomoć policije ušli u stan. S termokamerama provjerena je razina prisutnosti topline kako ne bi došlo do zapaljenja. Ušli smo i u bočni stan u kojem su se nalazili strani državljani. Njih smo zamolili da se zadrže u drugoj sobi - rekao je zapovjednik JVP-a Zadar Željko Šoša.

Najčitaniji članci