Obavijesti

News

Komentari 4

'Moj mali Jura neće završiti na tanjuru. Jako je drag, mazi se'

'Moj mali Jura neće završiti na tanjuru. Jako je drag, mazi se'
4

VJERAN KAO PAS Janjca Juru mama ovca je napustila. Spasio ga je Josip Ileković, koji ga hrani mlijekom na bočicu. Jura slijedi Josipa i stalno mu hoda uz nogu

VIDEO

Janjac Jura došao je na svijet 13. siječnja sa svoja dva brata. I nije imao sreće. Mama ovca bijelu je braću prihvatila, a šarenog Juru ostavila u travi na nasipu kraj rijeke Lonje.

- Taj dan mi je baš bio rođendan. Otišao sam popodne vidjeti svoje ovce na ranč i u travi našao janje. Nije imao snage, no izgleda da je uspio popiti nešto majčinog mlijeka i to ga je vjerojatno spasilo - priča nam Jurin vlasnik Josip Ileković (66) iz Lonjice kraj Vrbovca.

Da ga nije našao njime bi se pogostile lokalne lisice i čagljevi. Nahranio ga je mlijekom i od tada su doslovno nerazdvojni. Jura ga prati doslovno posvuda, osim u kuću u koju ne smije ući. Zasad dnevno popije litru mlijeka i dobro napreduje.

- Imao sam dječju flašicu, no sisaljka je bila loša. Na kraju sam otišao u ljekarnu i kupio sve novo baš za njega - priča Josip dok janjcu sprema hranu. Pred našim očima, mirno janje pretvorilo se u najsretnije stvorenje na svijetu. Mahao je repom brže i jače od bilo kojeg psa, pa bočicu iskapio u manje od 20 sekundi. Tražio pa dobio još. Popio bi on, kaže Josip, dok god mu ne bi bilo muka.

Kao pravi ljubimac dobio je ogrlicu s medaljonom.

- U životu sam othranio mnoge životinje, ovce, koze, pse, mačke, pa i srnu, no Jura je nešto najpitomije što sam ikad vidio. Drag je i mazi se i slijedi me posvuda. Prošle nedjelje bio sam u selu s njim. Hodao mi je uz nogu. Odmah je postao atrakcija i svi su ga htjeli fotografirati - smije se Josip.

Pokušao ga je vratiti stadu, no čim bi krenuo kući, Jura bi nastavio za njim. Inače, dok se ne druži s gazdom, janjac vrijeme provodi sa psom Miškom. Zasad se slažu, no vidljivi su prvi znaci ljubomore, tko će prvi doći k Josipu.

- Rekao sam da Juru ne bum dao ni za što. On neće završiti u tanjuru. Zezam ga malo, gdje si moj roštiljko, no sigurno neće biti hrana - kaže Josip.

Inače, Josip je u par navrata bio u 24sata. Nakon što je bivša sisačka županica Marina Lovrić Merzel kupila novi skupi automobil, Josip joj je ponudio svog starog Fiću. Kaže da mu se nikad nije javila. Drugi put tražio je nekoga tko bi se brinuo za ponija Smokija.

'Fićo' koji Merzel nije željela donio mu je vrijednu nagradu
'Fićo' koji Merzel nije željela donio mu je vrijednu nagradu

- On je završio u Štakorovcu kod Envera Moralića. Koliko znam, jako dobro se brine za njega - kaže Josip

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina