Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

'Moramo uočiti nedostatke u sustavu. Sigurnost je prioritet'

Čelnici MORH-a i MUP-a Damir Krstičević i Davor Božinović predstavili su s ravnateljem DUZS Draganom Lozančićem vježbu 'Sigurnost 18'. Uvježbavat će se scenariji ugroza i katastrofa

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
4 komentara

Na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman'  u petak je održan simulacijski dio međuresorne vježbe Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti "SIGURNOST 18", kao i sjednica Koordinacije. Vježbu su predstavili predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić te zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Krešo Tuškan.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

- Uvjeren sam kako će ova vježba biti vrlo korisna za sustav, kako bismo na vrijeme, uoči protupožarne sezone uočili nedostatke sustava. Svjesni smo velike odgovornosti i očekivanja naših građana stoga vrlo profesionalno i sustavno pristupamo pripremama za sezonu. Sigurnost Hrvatske i naših građana naš je apsolutni prioritet - istaknuo je ministar obrane.

Osim simulacijskog dijela, vježba će se odviti i na terenu. Od 15. do 17. svibnja na području zadarske, šibensko-kninske i splitske županije razraditi će se scenariji poput velikih šumskih požara, gdje su ugrožena naselja, gradovi, cestovni i željeznički promet te će se morati odgovoriti na krizu. Taj dio vježba će trajati 36 sati.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Cilj vježbe je provjeriti nadležnost tijela iz sustava domovinske sigurnosti, provjeriti sustav kriznog rukovođenja, komunikacije i koordinacije unutar tijela sustava domovinske sigurnosti, standardne operativne postupke, komunikacijsko-informacijski sustav, kao i odgovor na krizu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message