News

Komentari 15

MORH: Moguće je probijanje zvučnog zida u osam županija

MORH: Moguće je probijanje zvučnog zida u osam županija

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona će provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je u utorak MORH

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona će u razdoblju od 22. do 25. ožujka od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je u utorak MORH.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, kažu u MORH-u.

Navode kako je planiran probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova “Lekenik“.

Nakon toga će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.