Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MORH poslao tri Air Tractora da gase požar na Dinari

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36 200 tona vode te je prevezeno 211  vatrogasca

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
2 komentara

Tri Airtractora AT-802 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH utorak su poslana na gašenje požara na Dinari (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage, iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, sudjelovale su u gašenju 141 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36 200 tona vode te je prevezeno 211  vatrogasca i vojnika te 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Možda vas zanima i ovo:
Message