Obavijesti

News

Komentari 1

MORH raspisao javni natječaj za prijam u kadetsku službu

MORH raspisao javni natječaj za prijam u kadetsku službu
1

Na studij Vojnog inženjerstva u akademskoj godini 2018./2019. prima se do 70 kandidata/kandidatkinja te na studij Vojnog vođenja i upravljanja njih do 40, a rok za podnošenje prijava je 11. svibnja

VIDEO

Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je u srijedu javni natječaj za prijam u kadetsku službu te se u idućoj akademskoj godini na preddiplomske sveučilište studije Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja ukupno prima do 110, a na studij Aeronautike do 20 kandidata.

Na studij Vojnog inženjerstva u akademskoj godini 2018./2019. prima se do 70 kandidata/kandidatkinja te na studij Vojnog vođenja i upravljanja njih do 40, a rok za podnošenje prijava je 11. svibnja.

U slučaju nepopunjenosti slobodnih mjesta na pojedinom studijskom programu nakon završenih upisa u srpanjskom razredbenom roku, otvorena je mogućnost prijave kandidata za rujanski razredbeni rok, a broj slobodnih mjesta za taj rok bit će objavljen na internetskim stranicama MORH-a.

Na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Aeronautike – vojni pilot (3+2) prima se do 20 kandidata/kandidatkinja na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a rok za podnošenje prijava je 16. travnja.

Nakon završenog preddiplomskog studija kadeti i kadetkinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima, navodi MORH.

U odabirnom postupku kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za vojnu službu i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i  pripremnom kampu.

Natječaj je raspisan temeljem Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske i u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službu i kadetsku službu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.