Obavijesti

News

Komentari 5

Motociklisti Butkoviću: Ide li se u nabavu zaštitnih ograda?

Motociklisti Butkoviću: Ide li se u nabavu zaštitnih ograda?
1

Naš kolega život je izgubio na stupiću zaštitne ograde koja služi protiv izlijetanja automobila, a od zaštitnih ograda za motocikliste niti 'o',", navodi Udruga

VIDEO

Nakon što im je u subotu u prometnoj nesreći poginuo kolega, Udruga Karavana za život - bikeri na cesti, u nedjelju je od resornog ministra Olega Butkovića zatražila odgovor ide li se u natječaj i nabavu zaštitnih ograda za motocikliste na najnesigurnijim prometnicama?

"Naš kolega život je izgubio na stupiću zaštitne ograde koja služi protiv izlijetanja automobila, a od zaštitnih ograda za motocikliste niti 'o',", navodi Udruga i od ministra traži službeni odgovor na dana obećanja "da ne radi prosvjed, ikada viđenih razmjera na ovim prostorima".

Zahvaljuju mu što su postavljeni znakovi zahtjevne dionice za motocikliste na D66 ,D8 i D32, ali i navode da zaštitne ograde za motocikliste nisu postavljene nigdje, čak niti probno, te da se nisu počele koristiti protuklizne boje otporne na proklizavanje pneumatika. 

Od ministra traže i odgovor ide li se u izmjene zakona i pravilnika te smjernica kako im je obećao.
"Molim Vas da shvatite kako zaštitne ograde ne koštaju ništa naspram života mladog čovjeka, zbog njihova nepostojana ove je godine život izgubilo 17 motociklista, među njima i jedan policijski", navodi se u priopćenju Udruge odnosno njenog predsjednika Mladena Stjepana Vitkovića koji od ministra traži i hitan sastanak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Udruga motociklista Karavana za život - bikeri na cesti koncem kolovoza odustala je od najavljenog prosvjeda nakon što su dobili "službeni i obvezujući dopis" iz Ministarstva prometa da su svi njihovi zahtjevi  "prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju".
Motociklisti su u više navrata od ministra Butkovića tražili zaštitne ograde na cestama, novi znak "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a