Obavijesti

News

Komentari 82

'Možemo surađivati s Rusima isto kao i naši prijatelji Srbi'

'Možemo surađivati s Rusima isto kao i naši prijatelji Srbi'
1

Treba rušiti stereotipe, pomjerati granice i razvijati prijateljstvo i suradnju između dva prijateljska grada i naroda, Moskve i Zagreba, Rusa i Hrvata, i ne biti inferioran s obzirom na naše katoličko podrijetlo, kaže Bandić

VIDEO

Prijateljstvo između Moskve i Zagreba datira od veljače 2001. Uskoro ćemo obilježiti 20 godina s Danima Moskve u Zagrebu i Danima Zagreba u Moskvi. Boljeg predvečerja od te nagrade Družbe ili prijateljstva nije moglo biti. Kažu da državnici donose odluke i rade za generacije, a političari za mandat. A budući da sam ja čovjek koji ima puno mandata, katkad mogu i ja donijeti neku državničku odluku. Treba rušiti stereotipe, pomjerati granice i razvijati prijateljstvo i suradnju između dva prijateljska grada i naroda, Moskve i Zagreba, Rusa i Hrvata, i ne biti inferioran s obzirom na naše katoličko podrijetlo. Mislim da mi možemo surađivati isto s Rusima kao što surađuju naši prijatelji preko Dunava, Srbi. Moramo rušiti stereotipe. Rekao sam da državnici donose odluku za generacije, a političari za mandat, rekao je u nedjelju za HRT zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojeg je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao "Redom prijateljstva".  

Bandić u Moskvi: Putin ga je odlikovao Redom prijateljstva
Bandić u Moskvi: Putin ga je odlikovao Redom prijateljstva

Bandić je reagirao i na prozivanja splitskih logoraša vezano za posjet gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme, kao i Darinka Kosora za kojeg je rekao da je "jedan divan čovjek s jednom frapantnom političkom karijerom.

- On je uistinu budućnost ove zemlje - rekao je.

Bandić je rekao da će otići u uzvratni posjet u Jagodinu prvom prilikom.

- Šumadija je pitoma kao i naša Slavonija. Rušimo barijere u glavama, rušimo stereotipe i surađujmo. Povijest ne možemo promijeniti, ali na budućnost možemo utjecati - rekao je Milan Bandić. 

Bandić se susreo s generalom Aushevom

Tijekom službenog posjeta Moskvi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se i s generalom Ruslanom Aushevom koji je sudjelovao u oslobađanju djece za vrijeme terorističkog napada u Beslanu, izvijestili su iz Službe za informiranje Grada Zagreba. 

Djeca iz Beslana posljednjih 14 godina ljetuju u odmaralištu Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom, nakon tragedije koja se dogodila 2004. u Beslanu. Djecu je tijekom boravka na našem moru 2015. i 2016. posjetio i sam general Aushev, navodi se u priopćenju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović