Obavijesti

News

Komentari 8

Mračan život blizanki: Odbijale pričati, a provodile su i rituale

Mračan život blizanki: Odbijale pričati, a provodile su i rituale
4

Sve se promijenilo kada je u njihov život ušao jedan bitan faktor: ljubav prema dječacima. Opsjedale su četvoricu braće, a otac dječaka nazivao je blizanke "čudnim zečevima"

VIDEO

Do svoje četvrte godine Jennifer i June Gibbons iz Walesa bile su obične blizanke, a onda su iznenada počele ignorirati roditelje. Okrenule su leđa svijetu i živjele samo jedna za drugu. Neobičan savez prekinula je smrt jedne od njih. 

Rodile su se 1963. godine, a već četiri godine kasnije sklopile su tihi pakt. Kada su roditeljima htjele nešto reći, napisale bi to na papir. Međusobno su komunicirale tajnim jezikom i kretale su se sinkronizirano. 

Kretale su se poput zombija 

Jennifer je kontrolirala June očnim signalima, a zbog svog usporenog kretanja izgledale su kao zombiji. Iako su djelovale vrlo skladno, njihov odnos nije uvijek bio bajan. U jednom trenutku djelovale bi nerazdvojno, a već u drugom bi vikale i grebale jedna drugu po licu. Ipak, bile su jako kreativne i voljele su pisati kratke priče. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve se promijenilo kada je u njihov život ušao jedan bitan faktor: ljubav prema dječacima. Opsjedale su četvoricu braće, a otac dječaka nazivao je blizanke "čudnim zečevima". 

Njihova želja za romantičnom ljubavi nije se ispunila, pa su prakticirale seks na jednu noć, pile i drogirale se ljepilom. Počele su krasti i zapalile su jednu šupu. Završile su u najozloglašenijoj mentalnoj ustanovi u Velikoj Britaniji: Broadmoor. Tamo su bili zatvoreni najgori kriminalci, a sestre su tamo završile zbog svog zavjeta šutnje. 

Vodile su dnevnike i tamo opisivale psihološke ratove i složene rituale koje su same sebi nametale: jedna bi morala gladovati, dok bi se druga prejedala, a zatim bi zamijenile uloge. 

'U njezinim očima blista ubilački sjaj' 

Doktori su pokušali sestre razdvojiti, no one bi ipak našle način da budu u kontaktu. Istovremeno su se borile za naklonost i pažnju muškaraca u ustanovi. 

Jennifer, koja je rođena 10 minuta poslije June, uvijek je zavidjela ranije rođenoj sestri. Smatrala je da je ona ljepša, pametnija i otmjenija od nje. 

- Ona želi da budemo iste. U njezinim očima blista ubilački sjaj. Bože, toliko je se bojim. Nije normalna. Netko ju izluđuje, a taj netko sam ja - pisala je June. 

U ustanovi se rodila i ideja da bi samo smrt jedne mogla spasiti onu drugu. 

- Rekla sam Jennifer da je jaka. Ako ja umrem, ubrzo ćeš sve prebroditi, ti si borac, to sam joj govorila - rekla je June. 

Sklopile su pakt 

- Ali Jennifer mi je odgovorila da bi poslije njene smrti neki muškarac trebao postati moj blizanac. Dogovorile smo se i da ona koja preživi mora nazvati dijete po umrloj blizanki, kako bismo obje nastavile život - kazala je June. 

Poslije 11 godina puštene su iz ustanove, a Jennifer je 1993. ispunila sestrinski pakt. Kada su busom krenule prema svom rodnom gradu, gdje su trebale biti u ustanovi otvorenog tipa, Jennifer je utonula u sjedište. Kada su stigle u Wales, više nije mogla govoriti, a nekoliko sati kasnije prestala je i disati. Umrla je od misteriozne infekcije srca. 

Njihova starija sestra Greta za smrt Jennifer krivi vlasti koje su ju zatvorile u ustanovu. 

'Da je živa i dalje bi mi krala dušu' 

- Nije trebala umrijeti. Imala je samo 29 godina i nisu ju smjeli otpustiti ako nije bila zdrava. Trebala je biti u bolnici. A June je zaslužila bolji život. Nikada se nije udala, nikada nije imala djecu. Nije joj se ispunila želju da postane pisac - rekla je Greta koja je bila spremna tužiti ustanovu, no roditelji joj nisu dopustili. 

June danas živi u blizini obitelji, a na sestrinom grobu je izjavila: 

- Zove me. Tiho me zove. Ali neću u isti grob kao ona. To bi bilo kao nekada u našem starom krevetu na kat. Zgrabila bi me i dreknula: 'Uhvatila sam te! Mrtva si! Opet si sa mnom, a nas dvije smo jedno!' Zbog nje me sunce nije obasjalo. Da je još živa i dalje bi mi krala dušu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!