Mrak Taritaš opjevala rebalans: Selo gori, baba se češlja... Kao da nismo imali dvije katastrofe | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 8

Mrak Taritaš opjevala rebalans: Selo gori, baba se češlja... Kao da nismo imali dvije katastrofe

Mrak Taritaš opjevala  rebalans: Selo gori, baba se češlja... Kao da nismo imali dvije  katastrofe
1

S. Kordić (Glas) rekao je da su najveći dobitnici rebalansa pročistač s 130 mil. kn, saniranje posljedica potresa i rotor, dok je V, Ferdelji pobrojao najveće gubitnike: obrazovanje i predškolstvo

VIDEO

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova prihvatili rebalans proračuna, uz žestoke kritike oporbe koja tvrdi da je lažiran, kako nema veze sa stvarnošću te da pogoduje gradonačelnikovim poslovnim partnerima, donosi N1.

Ovim rebalansom i preraspodjelom sredstava se uz smanjenje samog proračuna u iznosu od 169,5 milijuna kuna osiguravaju sredstva za borbu protiv epidemije te saniranje posljedica potresa u iznosu oko 157 milijuna kuna.

- Ako pogledamo najveće dobitnike u ovom rebalansu - pročistač je 130 milijuna, saniranje posljedica potresa 114 milijuna, rotor 65 milijuna, pandemija koronavirusom 43 milijuna, obnova pročelja vjerskih zajednica 13 milijuna i žičara sedam milijuna - to je redoslijed", komentirao je u ime gradski zastupnik Stanko Kordić (Glas).
- Bilo bi ispravno reći da u ovaj rebalans ulazimo zbog osiguranja sredstava za poslovne partnere gradonačelnika, potom saniranja posljedica potresa i pokriće troškova pandemije - ustvrdio je.

Zvane Brumnić (Klub zastupnika SDP-a) ustvrdio je da je ovaj rebalans lažiran jednako kao što je lažiran proračun kada su ga donosili.

- Volio bih da predlagatelj objasni tu matematiku kojom tvrdi da je proračun uravnotežen, odnosno da su stavke prihoda i rashoda realne i zakonite -  poručio je Brumnić.

Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Glas-a i HSU-a) ustvrdila je da se u rebalansu trebao vidjeti građevinski zamah, što nije slučaj.

- Ovaj proračun mogao bi se opisati rečenicom - selo gori, baba se češlja. Nema da omane oni koji su gradonačelniku važni. Rebalans se ponaša kao da grad nisu zadesile dvije katastrofe, ponaša kao da nema pada osobne potrošnje i privatnih investicija - kazala je.

Vladimir Ferdelji (Klub zastupnika HSLS-a i nezavisnog zastupnika V. Ferdeljija) ocijenio je da se radi o zakonski iznuđenom proračunu koji nema veze sa stvarnošću.

- Obrazovanje je izgubilo 101 milijun kuna, predškolsko 46 milijuna, osnovno školstvo 34 milijuna i srednje školstvo 21 milijun. Kultura je izgubila gotovo 48 milijuna kuna, sport 61 milijun, samouprava mjesna 41 milijun, gospodarstvo 31 milijun, ali samo zato jer u temeljnom proračunu nije ukalkuliran kredit od ZET-a - naveo je Ferdelji.

Davor Filipović (Klub zastupnika HDZ-a) rekao je da HDZ podržava rebalans proračuna s obzirom na to da je dio usmjeren i na ono što se potrošilo na zdravstveni sustav Zagreba u borbi protiv koronavirusa i da se dio utrošenih sredstava odnosi na potres i pomoć sugrađanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu
JAVITE POLICIJI

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu

Splitska policija i dalje traga za monstrumom koji je 16. lipnja šipkom izudarao djevojku nakon čega ju je silovao

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović
Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...