Obavijesti

News

Komentari 39

Mrsić: Mirovinska reforma je pljačka, ucjena i diskriminacija

Mrsić: Mirovinska reforma je pljačka, ucjena i diskriminacija
1

Mirando Mrsić kazao je da ministru Paviću nije cilj da reformom potakne građane da ostanu duže u radnom odnosu (do 67. godine), već da je cilj ukrasti tri godine mirovina

VIDEO

Mirovinska reforma u režiji premijera Andreja Plenkovića i ministra rada Marka Pavića je pljačka, ucjena i diskriminacija, ustvrdio je nezavisni zastupnik i bivši ministar Mirando Mrsić. Poručio je i da ministar Pavić treba otići, da je štetočina i grobar mirovinskog sustava, navodeći kako je očito da poznaje sustav te da je spreman žrtvovati budućnost građana. 

- Umjesto da jačaju drugi mirovinski stup, Plenković i Pavić uzimaju ono što je naše. I zato to neće proći. Gospodo u Vladi umjesto pljačke drugog mirovinskog stupa i njegove nacionalizacije na mala vrata, pobrinite se da ojačate drugi mirovinski stup i da nam mirovine budu veće i da budu primjerene životu umirovljenika - kazao je Mrsić. 

POGLEDAJTE VIDEO: 



Uvjeren je da Plenkovića i Pavića nije briga što će biti za 10 ili 20 godina, jer oni svoju budućnost ne vide u Hrvatskoj nego u Bruxellesu i Europskoj Komisiji. Upozorava da i u slučaju da se prebace sredstva iz drugog mirovinskog stupa niti jedna Vlada pa ni Pavićeva ne može garantirati da će mirovine biti veće. 

'Prijedlog mirovinske reforme je nepravedan i stvara razlike'
'Prijedlog mirovinske reforme je nepravedan i stvara razlike'


- Pitam i što će Vlada učiniti s tih 87 milijardi kuna, koje imamo u imamo u drugom mirovinskom stupu. Ako je trošak 40 milijardi onda će se preostalih 47 milijardi utrošiti za druge stvari poput još većeg troška za braniteljsku populaciju, kojoj kako vidimo premijer dijeli šakom i kapom, ali ih očito ne uspijeva smiriti - naveo je Mrsić.

Napominje kako predloženo nije reforma već stvaranje međugeneracijskog sukoba. Naveo je i kako ministar ničim izazvan predlaže da se u mirovinu sa 67 godina života ide od 20131. godine, tvrdeći da je cilj da građani ostanu duže u radnom odnosu. 

'Katastrofa. Imamo posla više nego ikad, ali nemamo radnike'
'Katastrofa. Imamo posla više nego ikad, ali nemamo radnike'



- Ministre, vama je cilj ljudima ukrasti tri godine mirovine i tako imati manji trošak nego što je to trenutno slučaj - ustvrdio je Mrsić.

Pozvao je Vladu, kada se već dive Viktoru Orbanu, da "kaže ne briselski ćatama za ono, što je loše za građane". Mrsić napominje kako je rješenje da svi umirovljenici dobiju 27 posto te jačati drugi stup. Kratko se odvrnuo i na stanje u SDP-u. Nada se da će biti pameti te da će se u stranci probuditi nagon za održanje, a da će se raskoliti.  
- Nažalost, sada kako stvari stoje to ne vidim - zaključio je.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca