News

Komentari 1

Muškarac je poginuo u Istri, vozio je u suprotnom smjeru

Muškarac je poginuo u Istri, vozio je u suprotnom smjeru

Istarska policija u četvrtak je izvijestila da je vozač ušao na autocestu na prometnom čvoru Lupoglav te se polukružno okrenuo i nastavio vožnju nazad prema Lupoglavu

U prometnoj nesreći koja se u srijedu iza 22 sata dogodila na Istarskom ipsilonu kod naselja Dolenja Vas poginuo je 59-godišnji vozač opela, pulske registracije, koji je autocestom od tunela Učka prema Lupoglavu vozio u suprotnom smjeru.

Istarska policija u četvrtak je izvijestila da je vozač ušao na autocestu na prometnom čvoru Lupoglav te se polukružno okrenuo i nastavio vožnju nazad prema Lupoglavu.

Dolaskom do zavoja, gdje je preglednost ceste nedovoljna, ugrozio je promet vozila iz suprotnog smjera i sudario se s audijem zagrebačke registracije koji je iz pravca Lupoglava vozio 35-godišnjak. Od siline udarca, automobili su se odbili i udarili u zaštitnu ogradu.

Vozač opela je na mjestu nesreće preminuo te je njegovo tijelo prevezeno na patologiju pulske bolnice radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti. Vozač audija prevezen je u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Za vrijeme obavljanja očevida, od 22.40 do 3.40 sati, promet je južnim kolnikom autoceste od prometnog čvora Vranja do prometnog čvora Lupoglav bio je u prekidu te se odvijao obilaznim pravcima, kažu u policiji.

Vožnja u suprotnom smjeru jedan je od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba.

Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom vozača zbog premorenosti, neiskustva u vožnji autocestom ili alkohola, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju ili nedostacima prometne signalizacije, upozorava istarska policija.