Obavijesti

News

Komentari 120

Muškarac optužen za silovanje pasa opet nije došao na sud u Zagrebu, tražit će da ga pritvore

Muškarac optužen za silovanje pasa opet nije došao na sud u Zagrebu, tražit će da ga pritvore

Kako se psi ne bi opirali njegovim pokušajima spolnog općenja, I. I. (44) im je uskraćivao vodu i hranu. Sumnjaju da je tako mučio svoja dva psa pasmine rodezijski gonič lavova

VIDEO

I. I. (44), optužen da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima nanoseći im bol i patnju, ponovno se u srijedu nije pojavio na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Sud mu je poziv pokušao uručiti na dvije poznate adrese, jednu u Zagrebu i drugu u Bruxellesu, gdje je radio u Europskom parlamentu.

Oba poziva vratila su se sudu, onaj zagrebački uz napomenu da je obaviješten, no nije podigao poziv, a za drugi da je dostava pokušana. Kako je optuženi u spis dostavio medicinsku dokumentaciju da se u inozemstvu liječi od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja uzrokovanog postupkom koji se vodi protiv njega i strahom od novinara, sutkinja je naložila vještačenje kako bi se utvrdilo je li uopće sposoban sudjelovati na raspravi.

Vještak psihijatar proučio je dostavljenu dokumentaciju i zaključio da je raspravno sposoban te da nema zapreke za njegovo prisustvovanje suđenju. Budući da optuženi nije dostupan sudu, a s njim u kontaktu nisu ni njegovi branitelji te ne znaju gdje se nalazi, spis će se dostaviti izvanraspravnom vijeću na odluku o određivanju istražnog zatvora.

Određivanje istražnog zatvora prvi je korak prema tjeralici unutar Hrvatske, a zatim i raspisivanju međunarodne potrage odnosno Europskog uhidbenog naloga. 

Zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao svoje ljubimce, konkretno dva psa, mužjaka i ženku pasmine rodezijski gonič lavova, I. I. je uhićen još u rujnu 2015. godine. Istražitelji su ga otkrili slučajno, tijekom akcije usmjerene protiv pedofila. Otkrili su e-mail adresu putem koje su se razmjenjivale poruke s fotografijama odraslih osoba kako seksualno opće sa psima. U jednom mailu napisao je i kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos.

U njegovu stanu pronašli su 111 DVD-a i CD-a sa spornim fotografijama. Kako se psi ne bi opirali maltretiranju, znao im je uskraćivati hranu i vodu. Od posljedica zlostavljanja kujica je uginula u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Krajem 2016. godine je protiv I. I., koji tvrdi da je nevin, podignuta optužnica zbog mučenja životinja, a 2017. godine mu je počelo suđenje. Tri godine kasnije, I. I. i dalje ne dolazi na sud zbog čega bi mogao završiti iza rešetaka remetinečkog zatvora.

Foto: Ilustracija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava