Obavijesti

News

Komentari 0

Muškarac ozlijeđen u požaru na Čiovu: Zapalila se kuhinja u kući

Muškarac ozlijeđen u požaru na Čiovu: Zapalila se kuhinja u kući
1

Požar je izbio oko 19.30 sati u kuhinji, a na teren je izišao DVD Slatine sa šest vatrogasaca i dva vozila. Vatra je zahvatila kuhinjsku napu, drvene elemente i električni štednjak

VIDEO

Koliko je važno redovno čišćenje kuhinjske nape pokazao je i jučerašnji primjer s Čiova, otoka administrativno pripojenog gradu Splitu. 

Nataložena masnoća na sustavu odvodnje zapalila se malo iza 19 sati, a vlasnik je pokušao uzeti stvar u svoje ruke i ugasiti požar. Umjesto da se smire, vatreni jezičci proširili su se na četiri drvena kuhinjska elementa i štednjak. U 19.30 sati lokalno vatrogasno društvo DVD Slatine, zaprimilo je poziv u pomoć. S dva vozila i šest vatrogasaca upali su u kuću i počeli borbu s vatrenim neprijateljem koji je polako zahvaćao i ostatak kuhinje. 

Uvježbanom akcijom u 19 sati i 47 minuta uspjeli su, srećom, lokalizirati požar tako da se ne širi izvan kuhinje. U 20 sati i 3 minute u potpunosti su ga ugasili. Uslijedilo je zatim izdimljavanje, a po vlasnika kuhinje dojurila je kaštelanska hitna pomoć. Kako smo neslužbeno doznali, njegove ozljede uključivale su opekotine i probleme s dišnim putevima. 

Pouka dana je - očistite nape, i ako ste u opasnosti, zovite vatrogasce. 

Ivan Kovačević, zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe skreće pozornost kako su požari nape upravo među najčešćim intervencijama u domaćinstvima: 

- I u ovom slučaju na Čiovu, zapalila se masnoća na napi. Radilo se o svakodnevnoj intervenciji s kakvima smo se nemali broj puta susreli - poručuje zapovjednik. 

Nastala materijalna šteta zasigurno se proteže na nekoliko desetaka tisuća kuna, ali opasnost po zdravlje koju zapaljenje nape predstavlja puno je veća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca