News

Komentari 7

Musk podijelio na Twitteru: 'Razmišljam o tome da dam otkaz i postanem influencer'

Musk podijelio na Twitteru: 'Razmišljam o tome da dam otkaz i postanem influencer'

Glavni izvršni direktor kompanije Tesla za mišljenje je pitao svoje pratitelje na Twitteru, a mogima nije jasno o čemu je riječ

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Elon Musk, podijelio je na Twitteru da razmišlja o otkazu i promjeni karijere. Svoje je pratitelje pitao što misle o tome da umjesto glavnog izvršnog direktora Tesle, postane influencer.

Mnogima nije odmah bilo jasno je li Musk ozbiljno mislio napustiti svoje uloge.

Musk, osim važne uloge u kompaniji Tesla, ima ulogu osnivača i izvršnog direktora raketne tvrtke SpaceX, a osim toga vodi tvrtke Neuralink i The Boring Company. U siječnju ove godine je tijekom konferencijskog poziva izjavio da planira biti izvršni direktor Tesle godinama.

- Bilo bi lijepo kada bih imao više slobodnog vremena, za razliku od rada cijeli dan i noć, od kada se probudim dok ne idem na spavanje, 7 dana u tjednu. Prilično intenzivno- prenosi Reuters.

Iako je ovaj Tweet možda bio šala, Musk je u prošlosti već pitao svoje pratitelje za mišljenje, a kada su rekli svoje, poslušao ih je.

Naime, prošli mjesec, Musk je pitao pratitelje treba li prodati 10% svojeg udjela u proizvodnji električnih automobila. Većina pratitelja se složila s prodajom, a kao rezultat toga Musk je u zadnjih mjesec dana prodao dionice u vrijednosti gotovo 12 milijardi dolara.

U četvrtak je prodao 934 091 dionicu za 963 milijuna dolara, a od 8. studenog je prodao ukupno 11, 03 milijuna dionica. 

Musk je 6. studenog posjedovao oko 244 milijuna dionica, čime je njegov udio u Tesli dosegnuo 23%. Nakon najnovijih transakcija, Musk i dalje ima opciju kupiti oko 10 milijuna dionica po cijeni od 6,24 dolara za svaku, a opcija traje do kolovoza iduće godine.

Najčitaniji članci