Obavijesti

News

Komentari 33

Muž provaljivao u kuće blizu Rijeke, a žena čuvala stražu

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjeg V. B. i njegove 41-godišnje supruge A. B. iz Rijeke. Terete ih da su u dva navrata pokušali izvesti teške krađe..

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjeg V. B. i njegove 41-godišnje supruge A. B. iz Rijeke. Terete ih da su u dva navrata pokušali izvesti teške krađe.

Oba slučaja zbila su se 29. kolovoza prošle godine, piše Novi list. Prema optužbi, supružnici su prvu provalu izveli između podneva i 14 sati u Matuljima, kada je 39-godišnjak otvorio prozor jedne obiteljske kuće.

Žena je pazila da ne bi netko naišao dok je muž pretraživao kuću, ali mu se na kraju nije činilo ništa dovoljno vrijedno za ukrasti.

Tandem lopova tereti se da je nakon toga, između 14 i 14.45 sati, uzeo kao metu obiteljsku kuću u naselju Sroki na Viškovu. Muž je opet provalio prozor blagovaonice, dok je supruga pazila prolaznike. 

Provalnik se dao u pretraživanje kuće, no u tome ga je zatekao vlasnik pa se ovaj – bez da je išta ukrao – dao u bijeg i skočio kroz prozor. 

No, problem je bio što je prozor bio na visini od više od tri metra (317 centimetara) pa je provalnik teško ozlijedio noge. Zacijelo je to razlog što je vlasnik kuće – umirovljeni policajac, u osamdesetim godinama – sustigao provalnika koji se dao u bijeg. Lopov ga je pak tada pošpricao sprejem suzavcem. U daljnjem bijegu pomogla mu je partnerica koja je automobilom sišla s ceste i primaknula se bliže mjestu događaja, kako bi ga smjestila u auto.

Tužiteljstvo predlaže da sud 39-godišnjem Riječaninu izrekne bezuvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, a njegovoj pomagačici uvjetnih deset mjeseci zatvora

Prema službenim podacima, oboje supružnika je nezaposleno. On je po zanimanju konobar, već osuđivan, a supruga – diplomirana teologinja, sa završenim Katoličkim bogoslovnim fakultetom. 

Zanimljivo je da je par – sudeći po vijesti objavljenoj u našim novinama, po kojoj su lani krajem srpnja sklopili brak – u inkriminirane provale kuća krenuli 32 dana nakon vjenčanja.
  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela