Obavijesti

News

Komentari 14

Na A1 pada jaka tuča: Promet otežavaju magla i mokri kolnici

Na A1 pada jaka tuča: Promet otežavaju magla i mokri kolnici
1

Početak tjedna obilježit će umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Mjestimice su moguće izraženije oborine

VIDEO

Početak tjedna obilježit će umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Mjestimice su moguće izraženije oborine, uglavnom na sjevernom Jadranu. Poslijepodne i prema večeri postupan prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima. U unutrašnjostiće zapuhati umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana će jugo i jugozapadnjak okrenuti na umjerenu i jaku buru, na sjevernom djelu ponegdje s olujnim udarima te sjeverozapadnjak. Temperatura zraka većinom od 11 do 16, a na Jadranu od 16 do 22 °C. Prema večeri još svježije.

HAK: Na A1 između Brinja i Otočca pada tuča

Na autocesti A1 između tunela Brinje i čvora Otočac mjestimice pada tuča te se vozi uz ograničenje brzine od 40 km na sat. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske. Mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Magle ima i na dionicama autocesta:  A1 između čvorova Lučko i Karlovac, čvora Otočac i tunela Sveti Rok, čvorova Vrgorac i Karamatići,  A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 te A10 Čarapine-Ploče.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 prije čvora Novigrad u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesta Trsteno i Brsečine, zbog radova, svakodnevno od 7 do 17 sati vozi se jednim trakom, naizmjence.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana (kolona je oko 500 m) i Pasjak.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Katamaran na liniji Split - Hvar - Prigradica - Korčula plovi bez pristajanja u luku Prigradica.

Od ponedjeljka, 3. listopada 2016. godine Jadrolinija prelazi na izvansezonski red plovidbe.

U utorak oblačno s kišom

U utorak će na Jadranu biti djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho s umjerenom do jakom burom i sjevernim vjetrom. U unutrašnjosti će uz povremeno više oblaka ponegdje biti malo kiše, a vjetar će povremeno biti pojačan sjeveroistočni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, a na Jadranu uglavnom od 10 do16 °C. Najviša dnevna između 11 i 17, a na Jadranu 17 i 22 °C.

Idući dana bit će svježe i vjetrovito. Uglavnom će u unutrašnjosti ponegdje biti malo kiše. Sunčanog vremene će biti najviše na Jadranu uz umjerenu i jaku buru. Potkraj razdoblja bura će oslabiti i okrenuti na južni vjetar.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa