News

Komentari 4

'Petrov i dva bivša Mostovca dolaze na Antikorupcijsko, Milanović me zvao i ispričao se'

'Petrov i dva bivša Mostovca dolaze na Antikorupcijsko, Milanović me zvao i ispričao se'

Grmoja je novinare izvijestio da su mu dolazak potvrdila trojica bivših Mostovih članova Vlade, kontaktirao je bivšu premijerku Kosor, no još nema potvrdu njenog dolaska

Nadam se da će Hrvoje Zekanović biti zadovoljan jer je on ovo i inicirao, čime je potvrdio kako su ova saslušanja legalna. On bi saslušavao samo ono što njemu odgovara, a kako sam ja na saslušanje "priveo" predsjednika svoje stranke i dva bivša ministra, njega molim da na saslušanje "privede" Plenkovića, ako to može, poručio je Mostov Nikola Grmoja, predsjednik Antikorupcijskog vijeća, najavljujući za idući tjedan novo saslušanje oko pljačke INA-e i svega povezanog s naftnom kompanijom. 

Na sjednicu zakazanu za utorak u 11 sati odazvali su se šef Mosta Božo Petrov te dva bivša mostova ministra Slaven Dobrović i Tomislav Panenić. Grmoja je poziv uputio, opet, sadašnjem i bivšim premijerima - Andreju Plenkoviću, Zoranu Milanoviću, Jadranki Kosor i Tihomiru Oreškoviću.

Grmoja je novinare izvijestio da su mu dolazak potvrdila trojica bivših Mostovih članova Vlade, kontaktirao je bivšu premijerku Kosor, no još nema potvrdu njenog dolaska.

- Predsjednik Milanović me nazvao i rekao da zbog svojih obaveza i institucije koju mora čuvati neće doći - otkrio je Grmoja koji ne isključuje mogućnost da predsjednik možda ne želi doći i zbog sukoba sa Zekanovićem i priče o Zekanovićevoj šetnji po Pantovčaku i "pronalaženju vrećica."

- Ja to ne mogu znati, nazvao me i ispričao se, kratko smo razgovarali - dodao je.

Nakon ovog najavljuje već i novo saslušanje, vjerojatno kroz tjedan ili dva, na kojoj će biti zviždači iz INA-e.

- Tražit ćemo odgovore na pitanja o gašenju sisačke Rafinerije, epskoj krađi u INA-e i svemu što se u INA-i događalo proteklih godina - rekao je. 

Na pitanje koga još misli zvati i do kad će ova saslušanja trajati, Mostov zastupnik je poručio sve dok ne saslušaju sve relevantne ljude koji o toj temi imaju nešto reći.

Arsen Bauk (SDP) ocijenio je da se iz dosadašnjih saslušanja, ali i medija, saznalo dosta toga, istaknuvši da mu se posebno urezala u pamćenje "tvrdnja iz Londona da je bivši ministar Ćorić rekao da smo ulazak u Schengen platili sisačkom Rafinerijom".

Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) kaže kako sve o čemu se raspravlja na radnim tijelima Sabora nema apsolutno nikakvog utjecaja na vladajuće pri donošenju političkih odluka.

Zato joj se čini da ni nova sjednica Vijeća neće donijeti ništa novo. Ništa se novog neće dogoditi u Hrvatskoj i hrvatskom parlamentarizmu dok je HDZ na vlasti, ocijenila je.

Najčitaniji članci