News

Komentari 14

Na Biokovu izmjereno minus 12!

Na Biokovu izmjereno minus 12!

Biokovska cesta kojom se inače vozi na vlastitu odgovornost, već od predjela Staza najvećim je dijelom zaleđena i pod snijegom

Subota je donijela zimsko vrijeme i na Makarsko primorje, a temperatura u Makarskoj se spustila na svega 4 Celzijeva stupnja, dok je na najvišem biokovskom vrhu, 1762 metra visokom Svetom Juri, jutros je bilo minus 12 Celzijevih stupnjeva.

To je ujedno bila najniža jutros izmjerena temperatura u Hrvatskoj.

Visina snijega na Svetom Juri je oko pola metra, a u nanosima snijeg je visok i do dva metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Biokovska cesta kojom se inače vozi na vlastitu odgovornost, već od predjela Staza najvećim je dijelom zaleđena i pod snijegom, a od raskrsnice Vošac - Sveti Jure na Biokovu je zatvorena lancem koji onemogućava prometovanje po zadnjih 6 kilometara jednotračne prometnice prema najvišem biokovskom vrhu.

Zabrana prometovanja je aktivirana od strane Parka prirode Biokovo i HGSS stanice Makarska, a lanac je podignut iz preventivnih razloga da se smanji rizik od vožnje po zaleđenoj cesti.

Najčitaniji članci