Obavijesti

News

Komentari 0

Na konferenciju 24sata stiže i ekonomist Velibor Mačkić te Goran Šaravanja iz HGK

Na konferenciju 24sata stiže i ekonomist Velibor Mačkić te Goran Šaravanja iz HGK

Konferencija naziva “Hrvatska u novom ekonomskom okruženju” 6. lipnja održava se u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagebu . Uvodnim izlaganjem otvorit će je Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija

VIDEO

Domaći stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja odgovarat će na brojna aktualna pitanja na 2. biznis konferenciji 24sata “Hrvatska u novom ekonomskom okruženju”, koja će se 6. lipnja održati u Hilton Garden Inn Hotelu. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24. 
Uvodnim izlaganjem otvorit će je Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, a bit će zanimljivo i čuti što kaže guverner HNB-a Boris Vujčić u svom predavanju putem video veze.

Zagreb: Biznis konferencija Kvaka24


Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju prvi je panel na kojem će se govoriti o invaziji na Ukrajinu, koja je trajno narušila ekonomsku paradigmu prema kojoj nitko neće ući u rat zbog posljedica za gospodarstvo. Je li bolje u takvoj situaciji da Hrvatska bude dio eurozone ili ne i na brojna druga pitanja na panelu će pokušati odgovoriti Višnja Božinović, članica Uprave za poslovanje sa stanovništvom i SME-ovcima RBA, Vedran Šošić, glavni ekonomist Hrvatske narodne banke, Igor Škrgatić, predsjednik HUP-a - Udruge malih i srednjih poduzetnika te dr. sc. Željko Lovrinčević, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju, Ekonomski institut u Zagrebu. 

Zagreb: Goran Šaravanja


Na panelu Nova stvarnost: promjene na tržištu Goran Šaravanja, glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore, Petar Šimić, predsjednik uprave PRIMACOŠPED-a, prof. dr. sc. Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Katedra za financije, izv. prof.dr.sc Velibor Mačkić, posebni savjetnik predsjednika Republike za ekonomiju te Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, pokušat će doći do odgovora kako nadoknaditi izgubljena tržišta, gdje pronaći radnu snagu i kako, naravno, izbjeći ulazak u recesiju koja prijeti.

Split: Svečana sjednica povodom 50. rođendana Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije


Key note speaker Hrvoje Supić, Vice President Central and Eastern Europe, Salesforce, u svom predavanju govorit će o novom digitalnom dobu iz perspektive najinovativnije kompanije na globalnom tržištu, a zanimljivo će biti čuti što će u case study intervjuu Dejan Rogan, Head Of Business Solutions, HSM, i Boris Nađ, Global Head of IT Operations, FOREO, reći o digitalnoj transformaciji i kad je pravo vrijeme za nju.
Na panelu Inovacije u prodaji i marketingu kao alat povećanja profitabilnosti i učinkovitosti doznat ćemo kako dobar proizvod više nije jamac uspjeha te da je kupcima važan odnos prema njima, što zahtijeva konstantnu inovaciju u pristupu i načinu na koji možemo organizirati poslovanje tvrtke. Interno, ali i prema vanjskim klijentima i kupcima. Kako to rade uspješne tvrtke i koji im alati mogu u tome pomoći, govorit će Zoran Turković, CEO 24sata, Krešimir Hlede, CEO Greyp Bikes i Hrvoje Bujan, CEO Franck Snogoo. U okviru konferencije govorit će i Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja iz Fine, u samostalnom slotu pod nazivom “Horizontalna i vertikalna integracija servisa za digitalizaciju”, gdje će predstaviti sve prednosti elektroničkog poslovanja.
Na panelu Nezaustavljiva tehnologija: 5G & Next infrastruktura za Industriju 4.0 moći ćete doznati kako će IoT i 5G utjecati na promjene u prijevozu, upravljanju proizvodnim procesima ili pružanju različitih usluga. Govorit će se i o futurističkom svijetu metaversea te primjeni NFT-a kao virtualnih reprezentacija turističkih spomenika. Je li Hrvatska spremna za Industriju 4.0 i može li ona značajno unaprijediti naše gospodarstvo? Više o tome reći će Zlatko Horvat, direktor tvrtke LEAPWISE, Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti - HAKOM, Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Nataša Malić, direktorica Sektora za planiranje i inženjering pristupnih mreža HT-a te Miro Antonijević, direktor tvrtke Končar Digital. 
Sve o konferenciji pratite na službenoj stranici Kvaka24 konferencije te na Facebook stranici konferencije. Programski partner konferencije: HSM - Salesforce Consulting Partner

Partneri konferencije: HEP, Raiffeisenbank Hrvatska, Fina, Hrvatska gospodarska komora, LEAPWISE, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Croatia osiguranje, Hrvatski Telekom, KONČAR i Stega Tisak.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Iranski predsjednik je mrtav!
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranski predsjednik je mrtav!

Loše vremenske prilike ometale su spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje