Obavijesti

News

Komentari 22

Na osobni zahtjev: Božo Prka odlazi s čela Uprave PBZ-a

Na osobni zahtjev: Božo Prka odlazi s čela Uprave PBZ-a
1

Božo Prka jedan je od najdugovječnijih čelnika hrvatskih banaka, a na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine...

VIDEO

Nakon gotovo 20 godina na čelu Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), Božo Prka će, na osobni zahtjev, otići iz PBZ-a nakon što mu u veljači 2018. godine istekne tekući mandat, a kandidat za njegovog nasljednika je Dinko Lucić, objavljeno je u petak iz PBZ-a.

"Intesa Sanpaolo objavljuje da je dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka donio odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018. godine. Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku i zahvaljuje Prki na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju i osobnom doprinosu rastu i razvoju Banke i cijele PBZ Grupe. Sukladno navedenom, Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke", navodi se u priopćenju PBZ-a, druge najveće banke u Hrvatskoj koja je u većinskom vlasništvu talijanske Intese Sanpaolo. 

Dinko Lucić je također dugogodišnji član Uprave PBZ-a, koji je bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj. 

Božo Prka jedan je od najdugovječnijih čelnika hrvatskih banaka, a na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Nakon vrlo intenzivnog i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz banke donio sam isključivo motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti", izjava je Bože Prke, koja se prenosi u priopćenju.

Direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo Ignacio Jaquotot u priopćenju podsjeća kako je tijekom dvadesetogodišnjeg Prkinog rukovođenja PBZ privatiziran "i u potpunosti preoblikovan u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja".

Božo Prka rođen je 1958. godine, a početkom 1998. došao je na čelo PBZ-a. Na to je mjesto došao iz Ministarstva financija, gdje je od 1992. do 1994. godine bio zamjenik ministra financija, a potom i ministar financija, u mandatu od 1994. do 1997. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora