Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Na području Mosora volonteri zasadili 25.000 novih stabala

Za svako nacrtano i virtualno posađeno drvo, volonteri su u prirodi posadili sadnicu. Pročelnika HGSS-a Vinko Prizmić nada se da će ova kampanja prerasti u trajni projekt

Zagreb: U Saboru održana završna konferencija o provedbi kampanje Boranka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1 komentara

Projektom pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije "Boranka" ukupno 2500 volontera posadilo je 25.000 sadnica, sjemena i žira. Sađeni su pomorski i crni bor, pinija, čempres, hrast medunac i crni jasen. Ova akcija je najveće volontersko pošumljavanje u Hrvatskoj, a cilj je vratiti zelenilo na opustošena zgarišta te podići svijest o važnosti zaštite šuma i prirode.

Zagreb: U zelenom baru Botaničar otvorena izložba "Boranka u Botaničaru" ČAK 15 AUTORA Akcija pošumljavanja 'Boranka' dobila je i izložbu u Botaničaru

Pošumljavao se na osam lokacija na Mosoru te na lokaciji Kučine kod Solina, stradalih u katastrofalnim požarima prošle godine. Glavni kreativni alat bile su tzv. Boralice, pastele bojice izrađene od pepela u požarima izgorjelih borova, koje su podijeljene diljem Hrvatske uz pomoć 24sata te kroz obrazovne ustanove, udruge i tijekom kampanje. Boralicama su građani mogli nacrtati drvca, fotografirati iz i posaditi u virtualnu šumu na www.boranka.hr.

POKRENULI IZVIĐAČI Pošumljavanje: BORANKA - akcija za zelenu Dalmaciju

Za svako nacrtano i virtualno posađeno drvo, volonteri su u prirodi posadili sadnicu. Pročelnika HGSS-a Vinko Prizmić nada se da će ova kampanja prerasti u trajni projekt.  

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message