Obavijesti

News

Komentari 28

Na setu za Najbolje godine vatra odnijela konje i bika

Na setu za Najbolje godine vatra odnijela konje i bika
7

Eko selo je na godinu dana iznajmila Nova TV za snimanje serije Najbolje godine. Uzrok požara se ne zna, a izgorjele su životinje koje su bile u štali

VIDEO

Požar se prilično razbuktao dok smo stizali na imanje u mjestu Koretići. Štalu je u potpunosti zahvatila vatra, a bojali smo se da se ne zapale i okolne zgrade. Konji iz susjedne štale panično su trčali, rekli su nam vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Samobor, koji su prvi stigli na intervenciju.
Vatra je gospodarsku zgradu u ekoselu Žumberak pokraj Samobora, omiljenom vikend odredištu Zagrepčana, zahvatila u subotu oko 4 sata ujutro. Dok je vatra gutala drvenu zgradu, vatrogasci su morali zaštititi okolne štale jer se vatra mogla proširiti. Nakon što su ugasili požar, na zgarištu drvene štale pronašli su strvine životinja. Stradala su dva konja, bik, šest koza, dvije ovce i oko 40 komada razne peradi. Požar je prva primijetila vlasnikova supruga M. M. (51), koja je i pozvala policiju i vatrogasce.
- U nekoliko minuta nestalo je sve za što smo godinama radili i od čega smo živjeli - rekao je vlasnik Željko Milovanović promatrajući zgarište na obiteljskom imanju. Supruga nije mogla zaustaviti suze. Milovanović je obiteljsko imanje na godinu dana iznajmio Novoj TV. Oni tamo snimaju sapunicu “Najbolje godine”. Upravo štalu koja je do temelja izgorjela koristili su kao scensku kulisu i skladište dijela opreme. Izgorjeli su im kablovi, stativi i reflektori, za koje se i sumnja da su izazvali požar. Snimateljska ekipa i glumci nisu u petak snimali na toj lokaciji, a neće ju koristiti ni za vikend. Sa snimanjem popularne serije ekipa će nastaviti već u ponedjeljak ujutro.
- Mi smo u požaru pretrpjeli manju produkcijsku štetu. Nastavit će se snimati prema planu. Na imanju ima puno gospodarskih objekata koje možemo iskoristiti za scenografiju jer ionako smo od izgorjele štale koristili samo pročelje - objasnila je glasnogovornica Nove TV Vedrana Cvetko. Policija će u ponedjeljak, nakon dovršenog očevida, sa sigurnošću znati što je uzrokovalo požara. Još utvrđuju kolika je materijalna šteta. Emotivna je vlasnicima neprocjenjiva.
Seriju “Najbolje godine” nastavit će već u ponedjeljak snimati na obiteljskom imanju Žumberak. Za kulisu će koristiti drugu gospodarsku zgradu.

>>> Zgrada je gorjela iznimno brzo pa su vatrogasci iz JVP Samobor morali zaštititi okolne zgrade kako se požar ne bi proširio.
>>> Policija treba utvrditi što je uzrokovalo požar na obiteljskom imanju. Sumnja se na reflektor u štali.
>>> Konji iz susjedne štale u panici su bježali od vatre. Životinjama, zarobljenim u požaru, nije bilo spasa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu