News

Komentari 2

Na sjednicu Gradskog vijeća u Poreču donijeli opremu za snimanje, pozvana je i policija

Na sjednicu Gradskog vijeća u Poreču donijeli opremu za snimanje, pozvana je i policija

Jedna od osoba je vijećnik Zennaro koji je, pa slobodno mogu reći, osobi na porti uskratio punu informaciju, rekavši da nosi neki uređaj, napisao je gradonačelnik Poreča na Facebooku

Nemili incident dogodio se u ponedjeljak neposredno prije treće sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča, kada je jedan vijećnik skupa sa još jednom osobom neovlašteno donio opremu za snimanje bez da to ikome kaže ili zatraži dozvolu.

Kako je prenio gradonačelnik Loris Peršurić putem Facebook objave, danas je sam, jedno sat vremena prije 3. sjednice Gradskog vijeća, u Velikoj vijećnici sasvim slučajno naletio na dvije osobe koje su neovlašteno unijele opremu za snimanje i neovlašteno rukovale gradskom opremom u prostorijama Grada.

- Jedna od osoba je vijećnik Zennaro koji je, pa slobodno mogu reći, osobi na porti uskratio punu informaciju, rekavši da nosi neki uređaj. O događaju je izviještena policija, koja je izašla na teren te će poduzeti daljnje korake. Dragi moji, radim 14-15 sati dnevno i jedni sam zakonski odgovoran da brinem o Gradu i svim njegovim građanima. Ja imam svoju imovinsku karticu vani, mene možete snimati kad i kako želite. Nikakav problem s time ja nemam. Ali građani su mi dali povjerenje i moja je odgovornost da brinem o svima njima. U ovoj zgradi nalaze se spisi i dokumenti o socijalnim slučajevima, Sigurnoj kući, upisa djece u vrtiće i još puno puno drugih dokumenata. Neću dozvoliti da bilo tko neovlašteno ulazi u ovaj prostor, koriste uređaje pa možda potencijalno i kopa po tuđim, privatnim stvarima. Dok sam ja tu to će tako i biti i ne pada mi na pamet dovoditi u pitanje čast našega grada, jer sve što se nalazi u ovoj zgradi vlasništvo je svih naših građana, a potrebu nekoga da si daje za pravo ovako ponašati, neću podržati - objavio je Peršurić.

Uz to je naglasio i da će nastaviti biti odgovoran, predan poslu i svima, jer je to njegova obveza i iskrena želja.

Iz policije o ovom incidentu vijećnika Maurizia Zennara, koji je na izborima bio nezavisni kandidat za gradonačelnika, ali je izgubio, ništa nisu željeli reći jer istraga je u tijeku.

Najčitaniji članci