Obavijesti

News

Komentari 8

Na snazi žuti i narančasti alarm: Opet stižu grmljavinske oluje i pijavice, sunca nema na vidiku

Na snazi žuti i narančasti alarm: Opet stižu grmljavinske oluje i pijavice, sunca nema na vidiku
3

Dugotrajnije stabilizacije vremena nema na vidiku jer se u subotu opet povećava vjerojatnost za češću kišu, najavio je Vakula.

VIDEO

Stiže nam nova neugodna promjena vremena, pa nas već danas očekuje nepovoljnije vrijeme, sa sve zamjetnijom južinom i padom tlaka zbog približavanja novog frontalnog poremećaja s kojim će tijekom svježije srijede gotovo posvuda padati kiša. Ponegdje će opet biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, vjerojatno i olujnih nevremena, na Jadranu i pijavica, najavljuje u novoj prognozi za HRT meteorolog Zoran Vakula. 

U četvrtak i petak diljem Hrvatske bit će stabilnije i danju ponovno toplije, ali uz svježija jutra, osobito u unutrašnjosti, gdje se ne smije isključiti mogućnost slabog mraza pri tlu, uglavnom u gorju. Tijekom vikenda je pak sve vjerojatnije novo pogoršanje biometeoroloških prilika te dolazak sve mnogobrojnijih oblaka, iz kojih ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju...

Kakvo vrijeme možemo očekivati danas

U Slavoniji, Baranji i Srijemu utorak će početi uz dosta oblaka, ponegdje i malo kiše, a zatim će u nastavku dana biti barem djelomice sunčano, uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13°C, a najviša dnevna između 22 i 24°C.

Danju malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će već od jutra prevladavati sunčano vrijeme. Umjeren jugozapadni vjetar brzo će premještati oblake kojih će povremeno biti na nebu. Jutro će još biti bez vjetra s mjestimičnom maglom.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, ujutro po kotlinama unutrašnjosti uz maglu. Niski oblaci će se uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak gomilati na navjetrinskim padinama gorja pa će tijekom dana malo kiše pasti ponajprije u dijelu Gorskog kotara i na širem riječkom području. Prema kraju dana oblaka će posvuda biti više pa će rasti i vjerojatnost za kišu.



U Dalmaciji većinom sunčano, no ujutro će uz više oblaka mjestimice pasti malo kiše, najčešće u obliku pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, u sjevernoj Dalmaciji i jugozapadni, pa će more biti malo, ujutro i umjereno valovito.

Na krajnjem jugu Hrvatske prijepodne promjenjivo, uz mjestimičnu kišu, moguće i grmljavinu, a ne može se isključiti i pojava pijavica. U nastavku dana djelomice sunčano. Umjereno jako jugo slabjet će i okretati na jugozapadnjak, potom sjeverozapadnjak.

U srijedu kišovitije i svježije pa barem dva lijepa dana

"U srijedu će se jače naoblačenje s kišom i grmljavinom brzo premještati sa sjevera prema jugu Jadrana, pri čemu će jugo i južni vjetar zamijeniti umjerena do jaka bura s kojom će se do četvrtka posvuda i razvedriti. Bura će već u četvrtak ujutro na sjeveru i sasvim oslabjeti. Petak također posvuda pretežno sunčan, uz slab vjetar promjenjiva smjera.

Na kopnu srijeda prevladavajuće oblačna i svježija, uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Do četvrtka ujutro će se razvedriti i uslijedit će dva većinom sunčana dana, pri čemu će jutra biti svježa i maglovita, a tijekom dana ponovno toplije", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

No, dugotrajnije stabilizacije vremena nema na vidiku jer se u subotu opet povećava vjerojatnost za češću kišu, najavio je Vakula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa