News

Komentari 3

Na Trg žrtava fašizma opet se vraćaju biljke: 'Uspjeli smo, vratit ćemo magnoliju!'

Na Trg žrtava fašizma opet se vraćaju biljke: 'Uspjeli smo, vratit ćemo magnoliju!'

Inicijativa 'Vratite Magnoliju' javlja kako je nakon 3 godine inzistiranja Zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode pozitivno odgovorio na njihov zahtjev da vrate biljke na 'Džamiju'

Zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode jučer se očitovao, i to pozitivno, na naš posljednji zahtjev upućen prije dva tjedna prilikom obilježavanja treće obljetnice čupanja magnolije i svog ostalog zelenila na Trgu žrtava fašizma, rekli su članovi inicijative u priopćenju.

Zavod za zaštitu spomenika je izradio novi krajobrazni projekt prema kojem bi se oko 'Džamije' opet trebalo zasaditi zelenilo koje je počupano prije 3 godine.

- Iako smo argumentirano, uporno i aktivno ukazivali na problematično i netransparentno preuređenje Trga žrtava fašizma koje je rezultiralo time da je jedan od najljepših gradskih trgova postao ogoljen, hladan i neugodan prostor, gradska tijela su tek nakon višegodišnjeg i ogromnog pritiska naše inicijative te stručne i opće javnosti konačno popustila i priznala vlastite pogreške, stoji u priopćenju inicijative.

Kažu kako je ovo još jedan primjer obrasca ponašanja gradskih vlasti koje gaze javni interes sve dok se građani odlučno i čvrsto ne pobune, a onda u pokušaju da si osvijetle obraz pokušavaju ispraviti problem kojeg su same stvorile.

- Poručujemo im da im građani to neće zaboraviti, što će ubrzo zorno pokazati na izborima. Od nove gradske uprave očekujemo što skorije pokretanje cijelog procesa izrade kvalitetnih rješenja, kako za ovaj trg tako i za sve ostale javne prostore koji trebaju uređenje, rekli su iz inicijative 'Vratite Magnoliju'.

Najčitaniji članci