Obavijesti

News

Komentari 131

Plenković: Ruska nafta ne može doći u Hrvatsku pa ići u Srbiju, ali bilo koja druga nafta može

Plenković: Ruska nafta ne može doći u Hrvatsku pa ići u Srbiju, ali bilo koja druga nafta može

Do sada je obnovljeno 3624 obiteljskih kuća, na 541 se trenutno izvode radovi, a ugovorena je izgradnja 548 zamjenskih obiteljskih kuća, izvijestio je potpredsjednik Vlade Tomo Medved o aktivnostima na obnovi

VIDEO

Očekujemo finaliziranje prijedloga EK idućeg tjedna o zajedničkoj cijeni plina na razini EU, istaknuo je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković. 

Osvrnuo se još jednom na izbore u BiH. 

- Još jednom su doveli Hrvate u situaciju da ih ne predstavlja legitimni predstavnik u Predsjedništvu BiH, ali su rezultati na drugim razinama vrlo dobri i s te strane smo pozdravili odluku visokog predstavnika u BiH, koji je svojom odlukom popunio one praznine koje su ostale od razgovora  političkih stranaka. U tom kontekstu je Hrvatska zadovoljna s prijedlozima EK o uvjetnom davanju statusa kandidata BiH, to je ono što mi zagovaramo cijelo vrijeme, ali je isto tako važno da je nastavak ustavne i izborne reforme, jedno od ključnih pitanja, sadržano u dokumentu - rekao je.

'U sklopu 8. paketa sankcija Rusiji, ruska nafta ne može doći u Hrvatsku pa ići u Srbiju'

U Pragu je, podsjetio je, razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom kako bi upozorio još jednom da je trenutni model upravljanja INA-om neodrživ te da se mora mijenjati.

- Hrvatska se sprema na pregovore s mađarskom stranom o promjeni modela, koji je loš. Jer da je dobar, ne bi se ovakve situacije u pogledu kontrole sustava u kompaniji događale - poručio je.

Osvrnuo se i na odbijenicu švicarskog saveznog Vrhovnog suda za reviziju arbitraže o INA-i.

- Mi smo iskoristili pravo koje smo imali, podnijeli zahtjev za revizijom u predmetu između Hrvatske i MOL-a, iznijeli sve argumente, međutim švicarski savezni Vrhovni sud nije uvažio argumente hrvatskih pravnih zastupnika, primili smo na znanje ovu odluku i dalje nastavljamo raditi na promjeni modela korporativnog upravljanja - naglasio je. 

Podsjetio je i na osmi paket sankcija prema Rusiji. 

- Ruska nafta ne može doći u Hrvatsku pa ići u Srbiju, ali bilo koja druga može - rekao je. 

Najavio je i kako će idući tjedan u Saboru predstaviti izvješće o radu Vlade.

'Ugovorena je izgradnja 548 zamjenskih obiteljskih kuća'

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved izvijestio je javnost o do sad učinjenom po pitanju obnove nakon potresa.

- U procesu sanacija realizirana su financijska sredstva iz proračuna veća od 1,6 milijardi kuna. Ugovoreni su radovi i usluge u većem od 1,2 milijarde kuna. U postupku ugovaranja je još 110 milijuna kuna - rekao je istaknuvši kako je projektantima dodijeljeno 8118 obiteljskih kuća, od čega ih je do sad obnovljeno 3624. 

Na 541 se, dodao je, trenutno izvode radovi. 

- Odobren je i povrat sredstava za samoobnovu u iznosu od 7,49 milijuna kuna. Ugovorena je izgradnja 548 zamjenskih kuća sa izvođačima radova, u postupku javne nabave je natječaj za dodatnih 30 obiteljskih kuća. Nastavljaju se radovi izgradnje na 16 višestambenih zgrada, a odabrani su izvođači radova na još tri u Glini i jednoj u Dvoru - naveo je. 

Vlada je na sjednici u saborsku proceduru uputila novi Zakon o kazalištima, kao i izmjene Zakona o osiguranju, a donijela je i odluku o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji

Usvojili su i izvješće o obrani za 2021. te poslali donaciju cjepiva Republici Sjevernoj Makedoniji i najpotrebnijim državama putem mehanizma Covax.

Iz Vlade su najavili kako će premijer nakon sjednice doći pred medije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...