Obavijesti

News

Komentari 1

Nabavili im tablete: 'Hvala im, pomorci su nam opremili školu'

Nabavili im tablete: 'Hvala im, pomorci su nam opremili školu'
1

Petero đaka područne škole u Kaštelu Žegarskom u okolici Obrovca već se služi opremom koju im je donirala Pomorska škola u Zadru od vlastitih prihoda

VIDEO

Petero učenika područne škole Žegar u mjestu Kaštel Žegarski, u srcu Bukovice, ovih se dana ne vesele samo kraju školske godine.

Ovoj maloj školi u okolici Obrovca nedavno je stigla vrijedna donacija Pomorske škole u Zadru - pet tableta i kompjutor za učiteljicu, s kojim će biti umreženi, te laserski printer.

- Pomorska škola i Svetko Perković su čudo. Razvili su biznis i često pomažu, drago mi je da su pomogli i našoj školi i učenicima. Od srca im hvala - kaže nam učiteljica Marijana Pejčinović.

Njezin sin ide u Pomorsku školu, a ona je i članica tamošnjeg školskog odbora. Kad se pružila prilika, spomenula je donaciju koja bi im puno pomogla, a nekoliko mjeseci kasnije tableti su već bili u dječjim rukama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tableti su nam super - kaže Nikola, koji putuje iz 20 km udaljenoga Golubića. On i Lana od jeseni kreću u školu u Obrovcu, a u Žegar dolaze dva nova prvašića, koji će se pridružiti Luki, Marti i Anđeli.

Ovo nije prva donacija zadarskih “pomoraca”. Pomaganje zajednici konstanta je njihova postojanja, a nove donacije već su u planu.

- To je naše ulaganje u budućnost. Neka od ove djece sutra će biti učenici naše škole - kaže Svetko Perković, ravnatelj, kojemu je i danas teško proći Kalelargom a da se ne javi desecima bivših i sadašnjih učenika, profesorima, roditeljima.... Pomorska škola u protekloj kalendarskoj godini imala je prihode od 25 milijuna kuna. Podatak je impresivan i nije pao s neba, iza njega stoje dugoročno planiranje i trud djelatnika škole.

Sve je počelo tečajevima za pomorce i obukom za rad na računalu. Dvije uređene školske prostorije koriste za iznajmljivanje za razne programe, od tečaja joge do obuke obrade zlata, i to im je stalan izvor prihoda. Najveći dio prihoda ipak dolazi od platforme za posredovanje učenika u zapošljavanju, odnosno povremenim poslovima. U programu je 1600 učenika iz cijele Zadarske županije, a dosad je iza projekta oko 6000 ugovora. Od 25 milijuna, 23 milijuna su njihove plaće, a škola dobiva 10 posto iznosa ugovora. Taj novac disperziraju na razne donacije, ali i na poboljšanje kvalitete same škole.

Škola je, primjerice, pomogla i Edi Fanteli da kupi kombi neophodan za treniranje budućim svjetskim prvacima, Šimi i Mihovilu Fanteli te Igoru Mareniću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.