Obavijesti

News

Komentari 154

Načelnik Kumrovca: Ne želimo politikantstvo, već dobru feštu

Načelnik Kumrovca: Ne želimo politikantstvo,  već dobru feštu
1

'Dan mladosti-radosti' je, po pisanju medija, zasmetalo je nekim braniteljskim udrugama koje su tražile zabranu skupa te isticanje i korištenje zastave bivše države

VIDEO

Načelnik Kumrovca HNS-ov Robert Šplajt u subotu na manifestaciji pod nazivom „Dan mladosti – radost” očekuje 15-ak tisuća posjetitelja, ističe i kako tamo ne želi nikakvo politikantstvo, a političarima poručuje da će se, dođu li s određenim porukama, izgubiti u masi.

"Dan mladosti - radosti" je jedna zabava, fešta. Tu ne želimo nikakvo politikantstvo, želimo jednostavno da Kumrovec bude pozitivni predstavljen i da ljudi shvate da tu nema nikakvog ideološkog djela, da jednostavno tu želimo ljudima omogućiti dobru zabava", kazao je u petak načelnik Šplajt dodavši kako organizatori posjetiteljima nude samo dobru zabavu.

Sutrašnje događanje, po pisanju medija, zasmetalo je nekim braniteljskim udrugama koje su tražile zabranu skupa te isticanje i korištenje zastave bivše države, a župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar rekao je da "u jednu ruku može shvatiti njihove stavove".

Župan Kolar: Mogu razumjeti reakcije hrvatskih branitelja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ja kao hrvatski branitelj mogu razumjeti reakcije hrvatskih branitelja, u jednom dijelu, pogotovo kada se s bivšom jugoslavenskom zastavom sa zvijezdom petokrakom ušlo u Vukovar. Svatko tko je bio tamo, tko je onda bio u odori hrvatske vojske, svaki čovjek koji je to gledao na televiziji, naravno da ga osjećaji tjeraju da ima averziju prema tome", rekao je Kolar ali i naglasio da se treba poslati jasna poruka da to niti je bila JNA niti Titova armija.

Da je bila JNA ne bi, kazao je, napadala ni Hrvatsku ni Sloveniju, a "u njoj bi bili i Kosovari, i Makedonci, a njih nije bilo".

"Pomiješanih osjećaja ima i ja to razumijem", rekao je Kolar te dodao da bi njemu  osobno bilo puno draže da nema političkog folklora.

'Mi vrijeđamo hrvatski narod i branitelje? To su samo objede!'
'Mi vrijeđamo hrvatski narod i branitelje? To su samo objede!'

S druge strane, istaknuo je, ovdje se radi o antifašističkim borcima i partizanskom pokretu i po njemu je sasvim razumljivo da oni s tim simbolima dolaze u Kumrovec.

"Neće biti uvijek svi zadovoljni. Šaljem poruku da dođu sutra u Kumrovec svi oni s dobrim namjerama, a oni koji nemaju dobre namjere, neka sutra Kumrovec zaobiđu" zaključio je Kolar.

On zbog obveza, kaže, neće doći na početak programa u 11 sati, ali će doći nešto kasnije.

U Kumrovec sutra neće doći niti potpredsjednik Vlade Predrag Štromar koji je tamo došao danas kako bi podijelio odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturne projekte, a tom je prigodom obišao i Etno selo  te prošao pored rodne kuće Josipa Broza.

Inače, prema najavama na službenim stranicama općine Kumrovec sutra će jedan od govornika, uz predsjednika SABA RH-a Franju Habulina i predsjednika Saveza društava Josip Broz Tito Jovana Vejnovića, biti i bivši predsjednik RH-a Stipe Mesić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.