Obavijesti

News

Komentari 154

Načelnik Kumrovca: Ne želimo politikantstvo, već dobru feštu

Načelnik Kumrovca: Ne želimo politikantstvo,  već dobru feštu
1

'Dan mladosti-radosti' je, po pisanju medija, zasmetalo je nekim braniteljskim udrugama koje su tražile zabranu skupa te isticanje i korištenje zastave bivše države

Načelnik Kumrovca HNS-ov Robert Šplajt u subotu na manifestaciji pod nazivom „Dan mladosti – radost” očekuje 15-ak tisuća posjetitelja, ističe i kako tamo ne želi nikakvo politikantstvo, a političarima poručuje da će se, dođu li s određenim porukama, izgubiti u masi.

"Dan mladosti - radosti" je jedna zabava, fešta. Tu ne želimo nikakvo politikantstvo, želimo jednostavno da Kumrovec bude pozitivni predstavljen i da ljudi shvate da tu nema nikakvog ideološkog djela, da jednostavno tu želimo ljudima omogućiti dobru zabava", kazao je u petak načelnik Šplajt dodavši kako organizatori posjetiteljima nude samo dobru zabavu.

Sutrašnje događanje, po pisanju medija, zasmetalo je nekim braniteljskim udrugama koje su tražile zabranu skupa te isticanje i korištenje zastave bivše države, a župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar rekao je da "u jednu ruku može shvatiti njihove stavove".

Župan Kolar: Mogu razumjeti reakcije hrvatskih branitelja

"Ja kao hrvatski branitelj mogu razumjeti reakcije hrvatskih branitelja, u jednom dijelu, pogotovo kada se s bivšom jugoslavenskom zastavom sa zvijezdom petokrakom ušlo u Vukovar. Svatko tko je bio tamo, tko je onda bio u odori hrvatske vojske, svaki čovjek koji je to gledao na televiziji, naravno da ga osjećaji tjeraju da ima averziju prema tome", rekao je Kolar ali i naglasio da se treba poslati jasna poruka da to niti je bila JNA niti Titova armija.

Da je bila JNA ne bi, kazao je, napadala ni Hrvatsku ni Sloveniju, a "u njoj bi bili i Kosovari, i Makedonci, a njih nije bilo".

"Pomiješanih osjećaja ima i ja to razumijem", rekao je Kolar te dodao da bi njemu  osobno bilo puno draže da nema političkog folklora.

'Mi vrijeđamo hrvatski narod i branitelje? To su samo objede!'
'Mi vrijeđamo hrvatski narod i branitelje? To su samo objede!'

S druge strane, istaknuo je, ovdje se radi o antifašističkim borcima i partizanskom pokretu i po njemu je sasvim razumljivo da oni s tim simbolima dolaze u Kumrovec.

"Neće biti uvijek svi zadovoljni. Šaljem poruku da dođu sutra u Kumrovec svi oni s dobrim namjerama, a oni koji nemaju dobre namjere, neka sutra Kumrovec zaobiđu" zaključio je Kolar.

On zbog obveza, kaže, neće doći na početak programa u 11 sati, ali će doći nešto kasnije.

U Kumrovec sutra neće doći niti potpredsjednik Vlade Predrag Štromar koji je tamo došao danas kako bi podijelio odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturne projekte, a tom je prigodom obišao i Etno selo  te prošao pored rodne kuće Josipa Broza.

Inače, prema najavama na službenim stranicama općine Kumrovec sutra će jedan od govornika, uz predsjednika SABA RH-a Franju Habulina i predsjednika Saveza društava Josip Broz Tito Jovana Vejnovića, biti i bivši predsjednik RH-a Stipe Mesić.