Obavijesti

News

Komentari 356

Načelnik Lipovljana: Županica laže, domjenka nikad nije bilo

Načelnik Lipovljana: Županica laže, domjenka nikad nije bilo
6

Načelnik općine Lipovljani rekao je da domjenak za 150 uzvanika nikad nije održan jer Općina nema toliko velik prostor. Održao se tek manji domjenak za 50-ak ljudi

VIDEO

Sisačko-moslavačka županija izdala je 10. kolovoza 2012. godine narudžbenicu broj 147/12/V kojom od jedne tvrtke iz Novske naručuje ugostiteljske usluge i robu po izboru za domjenak povodom Lipovljanskih susreta za oko 150 ljudi. Račun je iznosio 14.899.78 kuna.

Načelnik općine Lipovljani Mario Ribar, koji je na čelu organizacijskog odbora Lipovljanskih susreta, opovrgnuo je navode da je Županija platila domjenak za 150 uzvanika.

Ribar je kazao da takvog domjenka 2012. nije bilo jer Općina nema prostora za održavanje tako velikih priredbi. Održan je tek domjenak za 30-ak ljudi, a platila ga je Općina, odnosno jedan od sponzora. Taj domjenak stajao je, kaže, oko 6.500 kuna.

- Mi smo kao Općina u 2012. organizirali samo jedan domjenak i to za oko 50 ljudi. Drugo ne mogu komentirati jer za drugo ne znam - rekao je Ribar u 3. Dnevniku HRT-a. Dodao je da je za sve saznao u ponedjeljak ujutro iz medija.

 Dodao je da Županija za organizaciju Lipovljanskih susreta na račun doznačava 80.000 kuna.

Jasmina Jovev je, podsjećamo, ustvrdila u jučerašnjoj emisiji 'Nedjeljom u 2' da je morala izraditi fiktivni dokument te prikazati da se radi o računu za domjenak iako je zapravo bila riječ o novcu koji je isplaćen neimenovanom visokom županijskom dužnosniku. 

Jovev je u posjedu dokumenata kojima je optužila županicu Lovrić-Merzel. Tvrdi da ih nerado pokazuje jer ju je strah da će ih netko uništiti budući da nitko nije ništa poduzeo u vezi slučaja iako policija, DORH i USKOK imaju sve podatke.

Županica Lovrić-Merzel pak i dalje smatra kako je cijeli slučaj izrežirao HDZ. 

Iako je danas navodno trebala biti privedena na obavijesni razgovor, oko 8 sati ujutro službenim je automobilom otišla na posao. Kako doznajemo od županijskih službenika, Lovrić-Merzel je cijeli dan radila i bila na sastancima te stoga nije bila dostupna za izjave.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 356
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina