Obavijesti

News

Komentari 284

Načelnik požeškog stožera ima koronu, a hoda oko kuće: 'Ma izašao sam nakratko pomesti'

Načelnik požeškog stožera ima koronu, a hoda oko kuće: 'Ma izašao sam  nakratko pomesti'
3

Nisam izašao hodati i šetati po ulici među ljudima. To je bilo dva metra od ulaznih vrata, rekao nam je Vedran Neferović, koji ima koronu. Kaže da je išao samo pomesti i da ne vidi ništa nenormalno u tome

VIDEO

Načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na korona virus i sa cijelom svojom obitelji nalazi se u kućnoj izolaciji.

Odnosno trebao bi se nalaziti, prema svim postojećim pravilima i mjerama koje je odredio Stožer koji svakodnevno ponavlja koliko je bitno pridržavati se propisanih mjera.

No portal 034 objavio je fotografije na kojima se vidi kako je Neferović izašao iz kuće.

Pravila (ni)su ista za sve

Pričamo o čovjeku koji je pozitivan na koronu zbog koje u nekim državama dezinficiraju ulice i javne površine, dok kod nas načelnik stožera koji ima koronu ispred javne površine uređuje okoliš, što je vidljivo prema fotografijama koje je objavio 034.

Kućna izolacija predviđa ostanak kod kuće i prema uputama treba boraviti u kući, tako da je upitno je li Neferović smio hodati oko kuće te je li dozvoljeno nekome tko zaražen koronom i ima propisanu mjeru samoizolacije, boraviti praktički na ulici.

U Vinici se maske nose i na otvorenom. Evo kako se tu snalaze domaći i jedan Nepalac
U Vinici se maske nose i na otvorenom. Evo kako se tu snalaze domaći i jedan Nepalac

'Ma to sam malo izašao da pometem'

Podsjetimo da je na početku epidemije jedan poljoprivrednik kažnjen s 8.000 kuna nakon što je unatoč mjeri samoizolacije traktorom išao obrađivati svoje polje.

Javili smo se Neferoviću i upitali ga je li zbilja kosio travu.

- Da, to je moja kuća, ali ja nisam kosio. Jučer u dopodnevnim satima, gradska tvrtka Komunalac je kosila. A onda sam ja poslijepodne samo pomeo i pokupio hrpe trave koje su ostale nakon njih. To je trajalo desetak minuta. A ono što vidite na  slici, to nije kosilica, nego plastična prikolica igračke traktorčića od mog sina. Samo sam pomeo, isto kao štio sam prije tri, četiri noći polio crijevom dvorište jer je prašina od kamiona koji prolaze. A djetetu je isto bio doživljaj pa je izašao, jadan je izludio više u kući - rekao nam je Neferović kojeg smo pitali misli li da je napravio pogrešku što je izašao van, a ima koronu.

- Nisam izašao hodati i šetati po ulici među ljudima. To je bilo dva metra od ulaznih vrata, nakon osam ili devet dana od simptoma. Mislim da nisam napravio ništa nenormalno - rekao nam je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu