Obavijesti

News

Komentari 99

Načelnik: Rakitićeva supruga je htjela otići, jako se prestrašila

Načelnik: Rakitićeva supruga je htjela otići, jako se prestrašila
1

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić kazao je kako je odmah nakon dojave o napadu na vilu u kojoj je odsjeo Ivan Rakitić s obitelji došao na mjesto događaja

VIDEO

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić kazao je kako je odmah nakon dojave o napadu na vilu u kojoj je odsjeo Ivan Rakitić s obitelji došao na mjesto događaja zajedno s policijom.

- Došao sam na lice mjesta, taman su došli i policijski službenici. Pošto je kuća bila zatvorena, pitali smo gdje je Raktić. Susjedi su rekli da je otišao da susjednog kafića 'Cima'. Otišli smo do njega. Bio je s nogometašem Danijelom Pranjićem i rekao da ćemo se naći za 15 minuta - rekao je načelnik i dodao:

- Kasnije nas je odveo do mjesta incidenta, vidjeli smo da je jedno staklo razbijeno, da nema ništa od priče da ih je više porazbijano. Rekao je da su za to vrijeme bili na ručku. U isti tren je izašao van, ali više nikog nije bilo.  Susjed do njih je bio u trenutku incidenta na terasi, čuo je prasak stakla, ali je rekao da nije nikog vidio. Obišli smo oko kuće i pokušali gospodina Rakitića nagovoriti da ostane, ali kazao je da mu se supruga jako prestrašila. Kazao je da su definitivno odlučili otići - izjavio je načelnik.

Pokretanje videa...

02:20

HNS osudio napad

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) oštro je osudila incident na Ugljanu, gdje su nepoznati počinitelji kamenjem porazbijali prozore vile u kojoj je odsjeo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je s obitelji, te upozorila da država, koja je dužna zaštititi građane i pružiti sigurnost turistima, ne funkcionira, za što je, poručuju, odgovorna Vlada na odlasku jer je dovela do kaotičnog stanja.

Jučerašnjim incidentom u kojem je skupina huligana bacala kamenje na kuću u kojoj je ljetovao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić s obitelji, nanesena je teška sramota Hrvatskoj i hrvatskom turizmu, a posljedice nasilnog i ekstremnog ponašanja, osim što su štetne za obitelj Rakitić, štetne su i za hrvatsko društvo u cjelini, stoga Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati događaje na Ugljanu najoštrije osuđuje, priopćeno je iz HNS-a.

'Država je dužna zaštiti građane i pružiti sigurnost'

Svaki građanin Republike Hrvatske i svaki turist koji dođe u našu zemlju mora se osjećati sigurno, a da bi to mogao, država mu, kao instrument zaštite ljudskih prava, mora pružiti zaštitu, što trenutno ne radi i što je vrlo opasno, ističe HNS.

Posebno je važno upozoriti i reagirati na ekstremna ponašanja u trenutku kada država ne funkcionira, što je, nažalost, u Hrvatskoj slučaj, jer upravo tada ekstremizmi svih vrsta dobivaju najjači zamah. Odgovornost za njihovo jačanje u ovom trenutku snosi Vlada na odlasku, jer je tijekom posljednjih šest mjeseci u potpunosti zapustila zemlju, dovela do blokade svih institucija, kaotičnog stanja u društvu te time ostavila plodno tlo za jačanje ekstremnih ponašanja. Nažalost, ovakav nesretan slučaj još je jedan pokazatelj važnosti uređene zemlje i kvalitetne vlasti, kaže se u priopćenju.

Jedino što se može i mora sankcionirati i zabraniti je nasilje i pozivanje na nasilje. Vjerujemo da će policija identificirati napadače, a mjerodavna pravosudna tijela postupiti u skladu sa zakonima, poručuje Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati.

Zadarska policijska izvijestila je u subotu da je nepoznati počinitelj u petak oko 15 sati na Ugljanu razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa, da nitko nije ozlijeđen, te da se traga za napadačem. Hrvatski reprezentativac i član španjolskog nogometnog kluba Barcelone Ivan Rakitić prije dva dana je došao na odmor na otok Ugljan sa suprugom i dvoje male djece. Iznajmio je luksuznu vilu u Uvali Čeprljanda. Ubrzo nakon napada, s obitelji je otišao s Ugljana.

>>> Sve detalje o sramotnom napadu na Ivana Rakitića te reakcije čitajte u sutrašnjem broju 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.