Obavijesti

News

Komentari 0

'Nadam se da će obnova škola u Konjščini biti gotova u roku'

'Nadam se da će obnova škola u Konjščini biti gotova u roku'
1

Na obje je škole ugrađen novi sustav visokoučinkovitog grijanja, povećana je toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora i vanjskog zida, zamijenjena je vanjska stolarija te unutarnja rasvjeta učinkovitijom

VIDEO

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar obišao je u četvrtak radove na energetskoj obnovi zgrada osnovne i srednje škole u Konjščini ukupne vrijednosti 12,8 milijuna kuna, te je izrazio nadu da će oni biti završeni u predviđenom roku koji se preklapa s početkom nove školske godine.

Na obje je škole ugrađen novi sustav visokoučinkovitog grijanja, povećana je toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora i vanjskog zida, zamijenjena je vanjska stolarija te unutarnja rasvjeta učinkovitijom. Na srednjoj školi je još povećana toplinska zaštita ukopanog zida te postavljen novi visokoučinkoviti sustav prozračivanja.

Provedeni bi radovi trebali doprinijeti uštedi energije od oko 62 posto za obje škole, a župan Kolar istaknuo je kako će se stvoriti puno bolji uvjeti za rad profesorima, nastavnicima te djeci koje ovdje dolaze u školu.

„Svi se zajedno nadamo da će online nastava završiti s krajem ove školske godine te da će nam epidemiološka situacija omogućiti da djeca normalno startaju u novu školsku godinu”, kazao je Kolar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osnovnu školu Konjščina pohađa 350 učenika, što je dosta manje nego nekada, no još uvijek puno, naglasio je ravnatelj Zoran Vuger. Zahvalio je Županiji na ulaganju puno truda i vremena te osjećaju za potrebe i želje škole.

„Mi u školi i cijela Konjščina uživamo gledajući ove radove i preobrazbu naše 60 godina stare škole”, istaknuo je ravnatelj.

Srednja škola Konjščina strukovna je škola, a pohađa je 267 učenika. Ravnateljica Milojka Rataić kaže kako je škola bez učenika prazna i tužna, no veseli je što će učenici na jesen doći u obnovljenu školu u kojoj će rad biti puno ugodniji.

Srednja će škola iduće školske godine upisivati i jedan novi smjer, vozač motornog vozila, za koji je, prema riječima ravnateljice, interes učenika u Krapinsko-zagorskoj županiji velik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.