Obavijesti

News

Komentari 3

Nadbiskupija prikupila novac za kupnju uređaja za splitski KBC

Nadbiskupija prikupila novac za kupnju uređaja za splitski KBC
1

U humanitarnoj akciji Obitelji za najmanje splitsko-makarska nadbiskupija prikupila je 620.000 kuna za kupnju endoskopskog stupa za Kliniku za dječju kirurgiju KBC Split

VIDEO

Splitsko-makarska nadbiskupija prikupila je 620.000 kuna u humanitarnoj akciji Obitelji za najmanje za kupnju endoskopskog stupa za Kliniku za dječju kirurgiju KBC Split, a ček je na svečanosti u utorak od 620.000 kuna predstavnicima splitskog KBC-a na svečanosti je bolnici uručila osmeročlana obitelj Kosor.

- Endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi, dojenčadi i djece omogućuje provedbu minimalno invazivne kirurgije, zahvat kirurški zahvat je kraći, manje je oštećenje tkiva i manja bol, rjeđe su komplikacije i brži je oporavak - rekao je na svečanosti predstojnik Klinike Zenon Pogorelić

- Djeca kraće borave u bolnici, brže se oporave, a nije zanemariv ni kozmetski efekt, koji je izvrstan - kazao je dr. Pogorelić. Dodao je kako KBC Split posjeduje već jedan takav uređaj star 20 godina i njegove tehničke karakteristike su daleko ispod onih koje posjeduju uređaji novije generacije.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je zahvaljujući na donaciji istaknuo kako je njome prikupljeno 75 posto sredstava za kupnju ovog uređaj koji stoji 900.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sada su prikupljena sva sredstva i kreće se u nabavku uređaja. Godišnje se s njime operira oko 350 djece, od toga je oko 50-ero mlađe od pet godina, a možemo očekivati i barem 20-ak novorođenačke dobi - kazao je ravnatelj Meštrović.

Humanitarna akcija Obitelji za najmanje bila je pokrenuta u sklopu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, održanog u rujnu u Splitu i Solinu. Sredstva su prikupljena putem donatorskih telefonskih poziva, uplatama na račun akcije te putem donacijskih štandova sa suvenirima. Uz to, sudionici velikog humanitarnog koncerta održanog 14. rujna na splitskoj Rivi, odrekli su se u suradnji sa ZAMP-om honorara.

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić je na svečanosni uručivanja donacije istaknuo kako ta humanitarna akcija pokazuje da imamo budućnost. 

- Obitelj je srce i duša društva. Mnogi će reći da je danas suvremena obitelj u krizi, a ja bih rekao da je upravo obitelj suvremeni odgovor na krizu društva - poručio je nadbiskup zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos Trećem nacionalnom susretu obitelji, a na poseban način onima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji. 

- Svi bismo željeli da je naše društvo na jednoj višoj razini sigurnosti, standarda i blagostanja ali baš u ovakvom pothvatu pokazuje se dobrota i solidarnost te gledajući kroz to čini mi se da imamo budućnost - rekao je nadbiskup Barišić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag