Obavijesti

News

Komentari 2

Nagradu 'Luka Ritz' dodijelili su posthumno Luki Mihaliću

Nagradu 'Luka Ritz' dodijelili su posthumno Luki Mihaliću
2

U Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu dodjeljene su Nagrade 'Luka Ritz - nasilje nije hrabriost'. Laureati su Luka Mihalić, koji je umro od leukemije, i Barbara Rubinić

VIDEO

Pisao bi Luka svoje molitve na papir, a u jednoj je molio ‘Dragi Bože, ne tražim ništa za sebe, ali te molim da pomogneš bolesnoj djeci u bolnici i mojim prijateljima, a mojoj obitelji daj snage’.

Prepričao je to Branko Mihalić, otac preminulog četrnaestogodišnjeg Luke kojemu je u nedjelju posthumno dodijeljena nagrada Luka Ritz - nasilje nije hrabost. 

Iako je bio obolio od leukemije, ovaj hrabri dječak uspio je pokrenuti veliku akciju prikupljanja krvi za Registar matičnih stanica kako bi pomogao drugoj oboljeloj djeci. 

U veljači ove godine potaknuo je da se na školskoj priredbi u Osnovnoj školi Tutuša Brezovačkoj omogući prikupljanje krvi za registar matičnih stanica. Pozivu Luke i škole odazvali u se brojni sportaši i treneri i Registar je porastao za 77 darivatelja. Istu stvar Luka je potaknuo i u Osnovnoj školi Bukovac u svibnju ove godine kada se u Registar upisalo njih 120. Iako je živio uglavnom u bolnici, uspio je pratiti nastavu preko interneta te je bio odličan učenik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nagradu dobila i Barbara Rubinić, neumorna volonterka 

Nagradu je dobila i Barbara Rubinić koja je titulu zaslužila zahvaljujući svom neumrnom volontiranju. Nakon što je sa školom posjetila Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri gdje su smještena najteže boljela djeca, prijavila se u ljetni kamp i praznike provela uz bolesnu djecu pomažući im.

- Prvi put mi je bilo teško gledati svu tu bolesnu djecu. Ali kad sam se vratila vidjela sam da su djeca sretna kad im netko ponovo dođe netko od nas - rekla je. Kao suvoditeljica volontera I. gimnazije, pomaže i beskućnicima te u Domu za starije osobe Sevete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...