Obavijesti

News

Komentari 12

Biblijske poplave u Francuskoj: Ženu je odnijelo dok je spavala

Biblijske poplave u Francuskoj: Ženu je odnijelo dok je spavala
1

Očekuje se kako će razina vode nastaviti rasti u ponedjeljak zbog kiše koja će padati sve do kasnih jutarnjih sati. Lokalne škole su zatvorene i stanovnici su upućeni da ostanu kod kuće

VIDEO

Trinaest osoba poginulo je u poplavama uzrokovanim obilnom kišom u južnom francuskom departmanu Aude, objavile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

Poplave su dosegle visinu od sedam metara u gradu Trebesu, najvišu od 1891., navode lokalne vlasti te državni ured za zaštitu od poplava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Količina kiše koja bi inače pala tijekom više od tri mjeseca, pala je u roku od nekoliko sati na najteže pogođenim područjima, izjavili su iz francuskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Osim smrtnih slučajeva, osam je osoba pretrpjelo ozbiljne ozljede, kazali su lokalni dužnosnici. Također navode kako su sve škole na području Audea zatvorene, a stanovnici su upućeni da ne napuštaju domove.

Stanovnici naselja Cuxac d´Aude i Pezens, njih više od 5000, su evakuirani.

U ponedjeljak kasno ujutro, lokalne vlasti upozorile su stanovnike grada Carcasone čiji se domovi nalaze na obali rijeke da se sklone na gornje katove svojih kuća.

Pješacima i kamionima je zabranjeno prelaženje gradskih mostova, a za osobne automobile se savjetuje oprez pri prelasku.

Poplave su udarile bez upozorenja. Najmanje jednu žrtvu odnijela je bujica vode dok je spavala, dodao je Thirion.

Očekuje se kako će razina vode nastaviti rasti u ponedjeljak zbog kiše koja će padati sve do kasnih jutarnjih sati. Lokalne škole su zatvorene i stanovnici su upućeni da ostanu kod kuće.

Premijer Edouard Philippe je izjavio kako se na pogođenom području nalazi 350 vatrogasaca te još 350 njih stiže.

Sedam vojnih helikoptera je mobilizirano no nisu mogli poletjeti sve do jutra zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dodao je Philippe.

Iznenadne jake kiše uobičajena su pojava duž francuske mediteranske obale, osobito u jesen kada se topli zrak prepun vlage kreće s mora prema unutrašnjosti.

Prošlog su tjedna dvije osobe poginule kada je njihov automobil odnijela bujica u blizini Saint-Tropeza na Azurnoj obali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa