Obavijesti

News

Najpovoljniji internet naći ćete ako ga potražite

Najpovoljniji internet naći ćete ako ga potražite
1

Tržište telekomunikacija u Hrvatskoj ponekad doista podsjeća na show „Hrvatska traži zvijezdu“ ili „Supertalent“. Barem kada je riječ o oglašavanju

Razlika je u tome što „natjecatelji“ (telekomi) sami odlučuju koliko često izaći na „pozornicu“ (medijski kanali), odnosno u kojoj količini (budžeti) prezentirati sve svoje „vještine“ (kampanje).

Izmjenjuju se na televiziji, radijskim postajama, bannerima, jumbo plakatima, Facebook oglasima, Instagram oglasima, ovim i onim plakatima i svemu što je dostupno – pokazujući što nude, ali pritom pri svakom novom pojavljivanju dodatno pojačavaju svoju ponudu, kao da ganjaju nekakvo imaginarno finale. Tu sličnost opet prestaje jer nitko od natjecatelja u gore spomenutim "šouovima" žiriju ne nudi dodatne benefite, popuste ili čak zaradu za „glas“. 

Za korisnika je ovo često dvosjekli mač. On svakodnevno prima informacije o tome kome se sve može obratiti za prim. uslugu brzog interneta, televizije ili fiksne telefonije, ali masovnost različitih, a opet vrlo sličnih poruka čini svoje. On je često zbunjen, umoran i preopterećen porukama što ga čini manje sposobnim za filtraciju ponude. Od šume ne vidi drveće, reklo bi se.

 

Najpovoljniji internet do 100 Mbps na 25.000 priključaka

 

Rijetki su telekomi u Hrvatskoj danas neovisni i u domaćem vlasništvu. Nije da je ovo nužno prednost, ali samo kažemo. Jedan od njih u protekloj 2015. godini ostvario je rekordno povećanje prihoda pretvarajući 16,1 milijun kuna iz 2014. na oko 50 milijuna kuna u 2015. Radi se o trostrukom povećanju prihoda što dovoljno govori o zadovoljstvu korisnika i sve većoj prepoznatljivosti.

 

Isti operator nudi klasične triple-play usluge internet, televizijskog i telefonskog priključka na području čitave Hrvatske, s malom razlikom što je u Zagrebu i okolici prisutan vlastitom kabelskom infrastrukturom. U ovom trenutku ta infrastruktura prostire se na ukupno 25.000 priključaka, odnosno potencijalnih korisnika i to su adrese na kojima korisnik surfa brzinama od 70 do 100 Mbps. Vrlo skoro, ta mreža od 25.000 priključaka mogla bi se značajno proširiti.

 

Nacionalna pokrivenost

 

Ostali? Izvan Zagreba, internet brzine dosežu 20 Mbps, broj TV kanala ide iznad 70, a telefonira se za 0 kn/min prema svim ostalim mrežama u Hrvatskoj, mobilnim i fiksnim, kao i fiksnim unutar Europske unije.

 

Provjeru dostupnosti i kompletnu ponudu ovog operatora moguće je pogledati OVDJE, a nedavno su predstavili i proljetnu akciju tijekom koje je najbrži i najbolji paket na optici dostupan po još povoljnijoj cijeni.

 

Zagrebački kvartovi u kojima je najveći broj priključaka s brzinama i do 100 Mbps su Sopot, Voltino, Lanište, Jaruščica, Jarun, Utrine, Središće, Medveščak te Črnomerec, a vrlo jaka baza su i zagrebačke Sesvete.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa