Obavijesti

News

Komentari 24

Najtraženiji ubojica s Balkana živi luksuzno u Velikoj Britaniji

Najtraženiji ubojica s Balkana živi luksuzno u Velikoj Britaniji
2

Selami Cokaj došao  je u Veliku Britaniju 1999. godine, ali je deportiran 10 godina kasnije, kada je otkriveno da je pobjegao iz albanskog zatvora, gdje je služio kaznu od 20 godina za ubojstvo

VIDEO

Albanski ubojica, koji je pobjegao iz zatvora, izbjegao je deportaciju u Velikoj Britaniji, a sada zarađuje 45.000 eura godišnje na pranju automobila, prenosi Daily Mail. 

Selami Cokaj došao  je u Veliku Britaniju 1999. godine, ali je deportiran 10 godina kasnije, kada je otkriveno da je pobjegao iz albanskog zatvora, gdje je služio kaznu od 20 godina za ubojstvo. U to vrijeme je koristio ime Valton Gashi i predstavljao se kao izbjeglica sa Kosova.

Bio je na Interpolovoj listi najtraženijih kriminalaca. Počinio je ubojstvo nožem i pljačku 1994. godine, ali je poslije tri godine pobjegao iz zatvora. 

Nekoliko mjeseci nakon dolaska u Veliku Britaniju 1999. godine otvorio  je  posao za pranje automobila i u tom periodu je upoznao svoju buduću suprugu. Njegova prošlost je otkrivena 2006. godine, pa je 2009. deportira. Međutim, 2015. godine je uspio ponovo ući u zemlju, gdje je živio nelegalno sve do prošle godine.

Cokaj živi luksuzno, a novac zarađuje kao vlasnik autopraone u Oadbyju u Leicesteru. Britanski mediji spekuliraju da njegova obitelj iznajmljuje kuću za 1500 funti mjesečno, posjeduju Volvo vrijedan 52.000 funti i VW Bubu.

ALBANIAN CAR WASH KILLER

Britanski zastupnik Philip Davies kazao je kako ne može vjerovati da je osuđeni ubojica još uvijek u njihovoj zemlji i da nije izbačen.

- Ne znam što radi ministarstvo unutarnjih poslova. Oni ne štite građane od ubojica. Zaista je nevjerojatno da je još uvijek na slobodi i da uživa u svakodnevnom životu i da zarađuje novac. To je potpuno neprihvatljivo i treba ga deportirati - rekao je on.

Godine 2009. šef Interpola u Tirani Pellumb Serefi, koji je radio na njegovom izručenju, kaže da je Selami Cokaj jedan od najtraženijih ljudi u Albaniji, jer je počinio ubojstvo i oružanu pljačku.

Usprkos tome što je najtraženiji čovjek, prema albanskom zakonu, puno je vremena prošlo od njegove prvobitne kazne, pa je oslobođen 2012. godine. Cokaj se u Veliku Britaniju vratio 2015. godine, koristeći svoje pravo ime usprkos pravilima koja važe za bivše osuđenike u Velikoj Britaniji.

Ako je netko služio zatvorsku kaznu dužu od četiri godine, ne može ući u Veliku Britaniju. Susjedi koje žive u njegovoj blizini ne mogu vjerovati da se on i dalje kreće slobodno.

ALBANIAN CAR WASH KILLER

- Mi smo za njegovu prošlost saznali iz medija prošle godine. Strašno je što je ubojica tako slobodno živio u našoj ulici. Međutim, vlasti do sada ništa nisu učinile po ovom pitanju - rekao je jedan od susjeda.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova kaže da znaju za Selamija Cokaja i da se trenutno zalažu za njegovu deportaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa