Obavijesti

News

Komentari 67

Najveći bazen s valovima u zemlji: Vrijedan je 10 mil. kuna

Najveći bazen s valovima u zemlji: Vrijedan je 10 mil. kuna
14

Bizovačke toplice: Bazen se prostire na 2000 kvadratnih metara, u njega stane 1800 kubika vode, u svom najdubljem dijelu dubok je 1,80 m, ima 8 plivačkih staza

VIDEO

Bizovačke toplice u srijedu su pustile u rad najveći bazen sa valovima u Hrvatskoj. Bazen se prostire na 2000 kvadratnih metara , u njega stane 1800 kubika vode , u svom najdubljem dijelu dubok je 1,80 metara, ima osam plivačkih staza i plitke dijelove. Valovi u njemu dosežu i metar visine, a proizvode ih specijalni generatori naručeni iz Škotske. Bazen je vrijedan oko deset milijuna kuna i biti će otvoren sve do studenoga jer će se, tijekom hladnijih dana, voda u njemu grijati. Svi koji dođu na kupanje na raspolaganju imaju i 500 ležaljki te preostale bazene sa termalnom i ljekovitom vodom. Na godinu će se izgraditi i nekoliko manjih bazena sa vodenim atrakcijama. Bazen sa valovima jedan je od tri najavljena projekta Sunčanih toplica d.o.o, tvrtke koja je preuzela Bizovačke toplice i odmah napravila projekte usmjerene ka kontinentalnom turizmu. Naime, sa 120 milijuna najavljenih investicija u Bizovačkim toplicama sada predstoji završnica izgradnje nove zgrade lječilišta 60 soba vrijedna oko 40 milijuna kuna te pripreme za predstojeću rekonstrukciju i  opremanje hotela Termia koje će također dobiti nadogradnju kapaciteta sa novih 30 soba.

Pokretanje videa...

PIXSELL 01:31

Direktor toplica Ivica Baković najavio je kako će u naredne dvije godine toplice zaposliti dodatnih 60 radnika, jer toliko ih i sada radi u toplicama, a svi će oni skrbiti o 31.500 četvorna metra kompleksa Bizovačkih toplica. Kako bi potvrdili kvalitetu termalne vode, uprava toplica zatražila je novu balneološku analizu vode pa je Odjel za vode i balneoklimatologiju Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar potvrdio da je riječ o "kvalitetnoj vodi visoke temperature i mineralizacije koja se približava mineralizaciji morske vode pa se opravdano može reći da se kupači kupaju u toplom moru".

Ulaznica za odrasle osobe radnim danom će biti 50 kuna, vikendom 60, za djecu od 3 do 15 godina 30 kuna , a obiteljska ulaznica za dvije odrasle osobe i dijete 110, vikendom 130 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)